Dizajn sakriven kamuflažom
0

Prve fotografije Mercedesa C-klase

Sarajevo-x.com
Prve fotografije novog Mercedesa C-klase su nastale tokom prvih testiranja. Nova C-klasa će se na tržištu pojaviti krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Inženjeri su se potrudili dobro sakriti dizajn nove C-klase od radoznalih očiju. Crni paneli koji su postavljeni na karoserije sakrivaju gotovo sve.

Oblik panela na prednjoj maski ukazuje na to da bi ona mogla biti nešto ovalnijeg oblika u odnosu na aktuelnu generaciju. Što se tiče farova, čini se kako nalikuju na one koje ima novi CLS, malo više i šire u odnosu na aktuelnu C-klasu, što pridonosi sportskom izgledu.

Još uvijek je teško i prerano predviđati ponudu motora. Postoje spekulacije da Mercedes razvija trocilindrične motore, no C-klasa će vjerovatno dobiti četverocilindrične motore koji će raditi na samo dva cilindra kada je potrebna manja snaga.

Nova C-klasa će dobiti i hibridni pogon. Ukoliko su trenutni motori njemačkog proizvođača neka naznaka, onda možemo očekivati benzinske i dizelske motore u kombinaciji sa električnim motorom koji razvija 27 KS.