Model od kockica
0

Pronašli smo najružniju Škodu Octaviju RS ikada

Klix.ba
Ne znamo da li je riječ o prvoaprilskoj šali ili nekom promašenom uzorku po kojem je nastao ovaj model od kockica, ali automobil izgleda kao da su ga crtali pijanici, a sastavio dr. Victor Frankenstein.

Na našim prostorima Škoda Octavia nije toliko česta meta tuning prerada, posebno u prvoj generaciji. Iako se Octavia čuva u izvornom izdanju, tu i tamo poneka od njih nas iznenadi neobičnom preradom. I taman kad smo pomislili da nas u slučaju češkog bestsellera više nema šta iznenaditi iskoči ova maketa kao iz horor filmova.

Kao što već vidite iz priložene fotogalerije, ne radi se o automobilu u punoj veličini, već o modelu sastavljenom od kockica u omjeru 1:12. U priloženim podacima o proizvodu stoji da se radi o Octaviji RS iz 2020. godine u plavoj heresy boji koju koristi originalni model Octavije.

Boja i logo su ustvari jedini pogođeni element sa ‘’originala’’, jer je sve ostalo više nego nakaradno. U nekoj teoriji zavjere kladili bismo se da je kreator ove makete dobio otkaz i da se želio osvetiti svom poslodavcu. Međutim, ostali modeli ove kompanije prilično vjerno kopiraju originale, pa se zapravo pitamo ko je i zašto pogriješio s ovom Octavijom.

Bilo kako bilo, model nema ništa zajedničko s pravim automobilom osim logotipa i plave boje. Prednji dio izgleda unakaženo kao da se ‘’nasadio’’ u saobraćajki na nečiji zadnji branik, a oblikom i linijama ne odgovara ni bočna silueta, niti zadnji dio. Realno, da nema naziva modela i logotipa teško da biste u ovoj maketi prepoznali Octaviju. Ipak, za malu utjehu kupcu, volan se može okretati, a vrata, hauba i prtljažnik se mogu otvarati. Vau!

Octavia ‘’Frankenstein’’ prodaje se za oko 125 eura plus troškovi dostave i teško je povjerovati da se kit proizvodi prema službenoj licenci Škoda Auto.