Razvija više od 900 KS
71

Prodaje se prvi proizvedeni McLaren P1

D. B.
Prvi proizvedeni primjerak McLarena P1 ponuđen je na prodaju.

McLaren P1 se smatra duhovnim nasljednikom legedarnog modela F1 iz devedesetih godina prošlog stoljeća, a ovaj plug-in hibridni superautomobil se prvi put pojavio 2013. godine. Iako je star gotovo 10 godina, još uvijek predstavlja spektakularan prizor, a s obzirom da je proizvedeno svega 375 primjeraka, jasno je da je veoma tražen.

Međutim, sada je prvi proizvedeni i isporučeni primjerak McLarena P1 lakiran u Volcanic žutu boju ponuđen na prodaju, manje od godinu dana nakon što je prodan na aukciji po cijeni između 1,23 i 1,36 miliona dolara. Aktuelni kupac za automobil traži 1,39 miliona funti, odnosno oko 1,8 miliona dolara.

P1 je prešao nešto više od 5.600 kilometara, a u boji karoserije su i kočiona kliješta "sakrivena" iza prepoznatljivih felgi.

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom i Alcantarom, dok je konac žute boje. Prisutni su i karbonski detalji, a ugrađeno je i opciono ozvučenjw Meridian Surround Sound System.

Superautomobil dolazi s hibridnim pogonom, odnosno 3,8-litarskim V8 twin-turbo motorom i električnim motorom, a ova kombinacija isporučuje više od 900 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci