Brdska utrka
19

Poslušajte brutalni zvuk Nissana Skyline R32 GT-R sa 1.200 konjskih snaga

D. B.
Nissan Skyline GT-R je legendaran model, posebno ako nosi oznaku R32. To je model koji je zasluženo dobio nadimak Godzilla, a čak ni najnoviji R35 GT-R nije dostigao nivo originala.

Zahvaljujući fantastičnom RB26DETT twin-turbo motoru pogodnom za tuning i pogonu na sva četiri točka, GT-R o kojem je riječ u tekstu predstavlja čudovište koje je spremno za dominaciju na stazi za utrke ubrzanja.

Dugogodišnja debata između fanova Toyotine Supre i Nissanovog Skylinea je uvijek prisutna, ali nema sumnje da su oba modela nevjerovatne mašine.

Vlasnik Desmond 'Dezzi' Gutzeit je jedan od zaljubljenika u Skyline GT-R te posjeduje primjerak pretvoren u pravu zvijer. Video brdske utrke koja je vožena prije nekoliko godina tek je objavljen na YouTubeu, a tada je njegov automobil razvijao 1.200 KS. Vremenom je doživio nekoliko promjena uključujući izgled i povećanje snage na 1.400 KS.

Gutzeit je vlasnik nekoliko primjeraka modela GT-R koji su različito tunirani, a kako zvuči jedan od njih, pogledajte u videu.

Recimo i da je automobil tri godine zaredom osvajao Jaguar Knysna Simola Hillclimb utrku, 2014, 2015. i 2016. godine, a s trona ga je skinuo R35 sa 1.500 KS.