auto
0

FOTO / Posebno izdanje Corvette za 100 godina Chevroleta

Sarajevo-x.com
Chevrolet, osnovan prije stotinu godina od strane jednog od prvih vozača autoutrka, slavi svoju tradiciju u automobilističkom sportu modelom 2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette. Ona dolazi u elegantnoj crnoj boji, s jedinstvenim dizajnerskim elementima i naprednom tehnologijom karakterističnom za Corvette.
2012 Centennial Edition paket bit će dostupan na svim modelima Corvette, uključujući Grand Sport, Z06 i ZR1, i to počevši od ovog ljeta. Poseban paket opreme inspiriran je Chevroletovim trkaćim korijenima koji su se prvenstveno odrazili kroz međunarodnu slavu Corvette na trkaćim stazama te čuvenosti po masovnoj proizvodnji automobila sposobnih za najviše performanse.

Chevrolet će ponuditi Corvette Z06 Centennial Edition na specijaliziranoj aukciji automobila Barrett-Jackson namijenjenoj sakupljačima, koja će se održati 9. aprila u West Palm Beachu na Floridi. Sav prihod bit će doniran dobrotvornoj udruzi za borbu protiv raka Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Bit će to stota 2012 Corvette s proizvodne trake, a broj šasije završavat će znamenkama "00100“.

Chevrolet Centennial Edition Corvette izražava trkaću tradiciju ovog branda i to radi pomoću elegantnog i modernog izgleda. Paket Centennial Edition dolazi ekskluzivno u boji Carbon Flash Metallic sa satenski crnim ukrasima i jedinstvenim Centennial Satin Black felgama s crvenim kočionim čeljustima.
Točkovi su konstruirani od laganog lijevanog aluminija te na modelu Z06 uključuju tanku površinsku crvenu crtu oko oboda. Točkovi su specifični za određene modele Corvette: tako primjerice kupe, kabrio i Grand Sport dolaze s 18 i 19-inčnim kotačima, a Z06 i ZR1 s 19 i 20-inčnim. Selektivna magnetska kontrola vožnje - tehnologija naprednog ovjesa s najbržim vremenom reakcije na svijetu razvijena baš za Corvette - nalazi se na svim Chevrolet Centennial Edition Corvette modelima.

Chevrolet je odlučio ponuditi Centennial Edition Corvette na aukciji Barrett-Jackson upravo kako bi donirao prihod medicinskoj udruzi Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Ovo udruženje pruža podršku djeci i obiteljima koje se bore s nekim oblikom karcinoma te je ključni partner na trkaćem događanju American Le Mans Series u kojemu je Corvette Racing jedan od glavnih učesnika.

Vezani članci