Na njemačkom autoputu
94

Pogledajte kako Ferrari LaFerrari dostiže 372 km/h

D. B.
Na videoservisu YouTube objavljen je video koji prikazuje kako Ferrari LaFerrari na njemačkom autoputu dostiže brzinu od 372 km/h.

Kada se pojavio prije sedam godina, LaFerrari je bio prvi Ferrarijev hiperautomobil s blagim hibridnim pogonom. Pokreće ga 6,3-litarski V12 motor koji razvija 789 KS, a uz pomoć blagog hibridnog sistema, kombinovana snaga iznosi 950 KS.

Sva ova snaga omogućava italijanskoj raketi na točkovima da od 0 do 100 km/h ubrza za manje od tri sekunde, a video objavljen na YouTubeu pokazuje šta može na dionici njemačkog autoputa bez ograničenja brzine.

Ubrzanje LaFerrarija je nevjerovatno, a u jednom trenutku je automobil dostigao brzinu od 372 km/h u sedmom stepenu prijenosa.

Ferrari je okončao proizvodnju modela LaFerrari 2016. godine kada je započela proizvodnja modela Ferrari LaFerrari Aperta "bez krova", koji je imao nekoliko poboljšanja u odnosu na standardni LaFerrari, ali je zadržao poznati oblik i dizajn.

Oba su započela novu eru koja je donijela kombinaciju konvencionalnih motora i baterija, pa danas imamo Ferrari SF90 Stradale, plug-in hibridni Ferrari koji do "stotke" stiže za 2,5 sekundi.