U prirodnom okruženju
10

Pogledajte djelić atmosfere s testiranja novog Porschea 911 GT3 RS

E. L.
Njemačka staza Nürburgring Nordschleife posljednja je adresa na kojoj Porsche ovih dana testira predprodukcijski prototip modela 911 GT3 RS iz Serije 992.

Posljednji videomaterijal otkriva predprodukcijski prototip novog Porschea 911 GT3 RS koji ovih dana sakuplja brze/bučne testne kilometre na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife koja većini automobilskih kompanija već decenijama predstavlja nezaobilaznu adresu za "finalna podešavanja“ novih modela.

Porsche će novi 911 GT3 RS u produkcijskoj formi predstaviti ove godine, a među glavnim detaljima na karoseriji ističe se enormno velik zadnji spojler koji će, pored ostalog, pomoći izvanrednom prijanjanju automobila koji će se moći koristiti na javnim cestama, ali će se (poput svojih prethodnika) ponajbolje snalaziti na kružnim stazama.

Prema posljednjim informacijama, očekuje se da će vozač(ica) najsnažnijeg Porschea 911 iz Serije 992 koji pokreće sjajni atmosferski 4-litarski 6-cilindarski boxer motor na raspolaganju imati od 540 do 580 konjskih snaga, a za prijenos snage na zadnju osovinu bit će zadužen isključivo 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila.

Ostaje nam da sačekamo vrijeme kruga produkcijske verzije kroz 20,832 kilometra dug "zeleni pakao“ kroz koji je aktuelna GT3 verzija bez dodatka RS nedavno protutnjala za šest minuta i 59.92 sekunde.