auto
0

FOTO+VIDEO / Pogledajte detaljne fotografije novog Evoquea

Sarajevo-x.com
Šef kompanije "Land Rover" Phil Popham je rekao da želi da novi Evoque slijedi originalnost Land Rovera i napravi novi segment na tržištu kada sljedećeg ljeta stigne u salone.

Detalji novog Evoquea otkriveni su prije njegovog javnog debija na sajmu automobila u Parizu koji će se održati krajem ovog mjeseca.

"Kroz svoju historiju smo stvarali nove segmente na tržištu ili ih barem vodili u različitim pravcima. Nadamo se da će Evoque biti uspješan kao i originalni Range Rover, Freelander i Range Rover Sport", rekao je Popham.

Popham je također potvrdio da je Evoque novo osvježenje za brend Range Rovera. "Range Rover je luksuzan, Land Rover je svestran i praktičan. Evoque će bolje pozicionirati i definisati naš brend. On će na neki način pokazati budućnost Range Rovera" dodao je Popham.

Što se tiče ponude motora, kupci će moći birati između 2,2-litarskog turbodizelskog motora sa 145, odnosno 184 KS uparenih sa manuelnim mjenjačem. U ponudi će biti i benzinac koji je zapravo varijanta Fordovog 2,0-litarskog Ecoboost motora sa 233 KS.

Dizelaš sa pogonom na prednjim točkovima može preći 24,6 km sa jednim litrom goriva. Emisija CO2 iznosi 130 g/km.

Dizelaši i benzinci će također imati opciju pogona na sva četiri točka i poboljšani automatski šestostepeni mjenjač.

Kao opcija dolazi i panoramski krov u punoj dužini.

U unutrašnjosti se nalazi TFT dual-view ekran koji se koristi za satelitsku navigaciju kao i za gledanje televizije, poboljšani stereo sistem od 1200 W sa 17 zvučnika "Meridian".

Druge opcije podrazumijevaju sistem za pomoć pri parkiranju, prtljažnik koji se otvara na dugme, dual-zone klimu, prilagodljiva prednja svjetla i grijanje vjetrobrana.