Dobar stil i francuska elegancija
11

Peugeot oficijelno vozilo frizerske akademije Šabić

Klix.ba
Kompanija Blok Sarajevo, ovlašteni Peugeot koncesionar, uspostavila je saradnju sa frizerskom akademijom i klubom frizera “Šabić” koja kroz svoje djelovanje već godinama obučava mlade polaznike frizerskim zanatom i prenosi iskustvo stečeno generacijama.
Jedna od zajedničkih aktivosti bila je i revija frizura održana 25.11. u Sarajevu u Coloseum klubu na kojoj su Peugeot i akademija i klub frizera “Šabić” predstavili, svako na svoj način, značaj dobrog stila i francuske elegancije.

“Porodica Šabić je naš dugogodišnji klijent i vjerni kupac i uvijek nam je drago kada imamo priliku da saradnju proširimo i na druge aktivnosti. Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu da budemo službeno vozilo revije frizura u Sarajevu ali i svim narednim aktivnostima frizerske akademije i klubom frizera Šabić. Pored uspješne saradnje povezuje nas mnogo toga kao što je njegovanje dobrog stila i ljubav prema francuskoj eleganciji”, istakao je Ismet Kapo, direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Kompanija “Šabić” je dugogodišnji član francuske kuće mode "Haute Coiffure Francaise” kao i zastupnik “Loreal professionnel” programa za BiH koji je zajedno sa novom tehnikom šišanja “automne hiver” prezentovan na reviji frizura u Sarajevu.

“Naša porodica je već godinama vjerna Peugeot brendu jer cijenimo kvalitet vozila i sve performanse koje ih odlikuju. Kao što su Peugeot vozila rezultat mnogo godina iskustva u proizvodnji automobila, tako i naša frizerska tradicija u porodici datira još od 1928. godine. Ponosni smo na uspostavljenu saradnju i radujemo se svim zajedničkim projektima”, istakao je Mehmed Šabić, vlasnik akademije i kluba frizera “Šabić”.

Od jednog frizerskog salona, firma “Šabić” se razvila u modernu kompaniju kojoj je osnova poslovanja stalno stručno usavršavanje i praćenje svjetskih trendova. Kruna uspjeha je frizerska akademija “Šabić” čiji se čvrsti temelji baziraju na želji da se stečeno znanje i iskustvo prenese na mlađe generacije.