auto
0

Peugeot 207 - kralj prodaje u 2007. godini

Sarajevo-x.com
Peugeot 207 je okrunjen kao najbolji prodavani model u Evropi u 2007. godini. Između janura i decembra prošle godine, prodato je 437.505 207-ica koja je nadmašila drugi najprodavaniji automobil, Volkswagenova Golfa.

U Bosni i Hercegovini je prodato 152 207-ice, a trenutno je u toku akcija za kupovinu ovog modela pod izuzetno povoljnim finansijskim uslovima.

“Ono što čini 207-icu najprodavanijim modelom u Evropi, samo 18 mjeseci od prvog prikazivanja su dizajn, sigurnost, udobnost, stabilnost i paket opreme koji pruža najveći komfor tokom vožnje”, istakao je Deniz Bejtula, PR i marketing menadžer kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Dizajneri su mnogo pažnje posvetili sigurnosti automobila. Svaki je detalj pažljivo konstruiran kako bi se optimiziralo ležanje na cesti. Sa 5 Euro NCAP zvjezdica za prednji i bočni sudar, 4 zvjezdice za sigurnost djece i 3 zvjezdice za sigurnost pješaka 207-ica je jedan od sigurnijih automobila u klasi.

Posebna se pažnja posvetila razmještaju prostora i udobnosti vozačkog sjedala. Instrument ploča sa svojim ergonomskim i estetski oblikovanim kontrolama brine se da je sve na dohvatu. Ovaj “Lav” vam nudi i osvježivač prostora, diskretno integrisan u komandnu ploču. Mirise su razvijali stručnjaci industrije parfema, a umetci se jednostavno izmjenjuju kako bi omogućili mijenjanje mirisa po želji, saopćeno je iz Vermonta.

“Globalno otopljavanja i zaštita životne sredine su tema o kojima se svakodnevno diskutuje u svim sferama života. Stručnjaci Peugeota su obratili posebnu pažnju na zaštitu okoliša i prihvatljivosti naših modela, tako da i 207-ica sadrži niz tehnologija za smanjenje zagađenja”, dodao je Bejtula. Filter čestica osigurava manje zagađenje dizel motora. Svi dijelovi, izrađeni od materijala koje je moguće reciklirati, su posebno označeni za lakše reprocesiranje.

“207-ica nije obični nasljednik 206-ice”, kaže Bejtula i dodaje da “zbog povećanja modela i većeg unutrašnjeg prostora, 207-icu kupuju ne samo mladi već i porodični ljudi”.