Nakon brojnih promjena
35

Ovako Alfa Romeo Stelvio izgleda kao luksuzna limuzina

D. B.
Ranije smo imali priliku neke specijalno napravljene limuzine od poznatih modela među kojima je i Dodge Viper, a sada pažnju privlači kreacija bazirana na modelu Stelvio, SUV-u brenda Alfa Romeo (2020).

Automobil postoji već neko vrijeme te se pojavio i 2021. godine, a iako nije egzotičan kao Viper, ipak je unikatan i luksuzan.

Modifikacije modela Stelvio je obavila kompanija Pinnacle Limousine Manufacturing, a iako nema detalja, vjerovatno je automobil presječen na pola kako bi se produžilo međuosovinsko rastojanje za tri metra ili čak više. Prednji i stražnji dio izgledaju potpuno standardno, dok se u kabinu ulazi podizanjem velikih vrata u gullwing stilom. Putnike dočekuje luksuz, kožna sjedišta, TV, LED osvjetljenje, vrhunsko ozvučenje i još mnogo toga.

Treba reći da limuzina nije bazirana na flagship modelu Quadrifoglio, nego na verziji s pogonom na prednje točkove, koju pokreće 2,0-litarski četverocilindrični motor, a koji razvija 280 KS. Automobil zbog povećane težine vjerovatno nije posebno brz, no takve performanse i nisu prioritet kod vozila ovog tipa.