auto
0

Održana prezentacija automobilskog klastera u BiH

NINA
U prostorijama Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH danas je održana prezentacija Automobilskog klastera u BiH (ACBiH).

Prezentaciju je vodio menadžer ACBiH Krunoslav Rašić koji je ukazao na dosadašnje rezultate automobilske industrije u BiH te ukazao na potencijalne pravce razvoja.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Izet Žigić izrazio je spremnost za suradnju Vlade s ACBiH kako bi se u idućem razdoblju pojačala ova industrijska grana u BiH.

Prijedlog ministra je da se pristupi izradi strategije razvoja automobilske industrije u BiH, kao osnovnog dokumenta za razvoj ove industrijske grane, koja bi bila inicirana od najkompetentnijih tvrtki ovog sektora, dok bi nositelji projekta bili resorna ministarstva, gospodarske komore i fakulteti.

Sastanku je nazočio i W. H. Goretzky, menadžer programa Podrška gospodarstvu i zaposlenju u BiH pri njemačkoj vladinoj organizaciji GTZ, koji je istaknuo da će se projekt podrške Automobilskom klasteru u BiH odvijati do kraja trajanja programa.