Nezadovoljni postojećim baterijama
9
Odgođen Audi R8 e-tron zbog ograničenog dometa
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nisam znao da se put mjeri u km/h
"njegova elektronski ograničena brzina iznosi 200 km/h. S jednim punjenjem baterije može preći 215 km/h." Ovo je nevjerovatno,odmah prijaviti kao rekord koji rusi zakone fizike.
oho vam se od ASA-e za ovo. Zar ste zaboravili da samo hvalospjeve smijete pisati o VAG koncernu.
Trenutno najbolji elektricni auto na svetu je TESLA MODEL S. Radijus mu je 300 milja.. U pitanju je klasican auto koji za rzliku od auta koji rimac pravi pruza svu udobnost savremenog porodičnog auta. Problem u auto industriji je sto oni sad smisljaju i kuju planove kako da sto vise zakompikuju taj auto i kasnije deru kozu na rezervnim delovima. U prilog tome ide najnoviji električni ford fokus koji verovali ili ne IMA MENJAČ...nešto nezamislivo u el. autu. Ali pazite sad ovo menjač ima i neutralni (N) položaj hahahah valjda da bi mogao na semaforu da malo turiraš motor...znaci katastrofa. Naravno u pitanju je jednosmerni motor sa četkicama koje treba menjati redovno (za razliku od tesle koji ima naizmenicni intukcioni motor naravno bez M od menjača)..itd. mozda stave i auspuh, ulje, filter nafte, hladnjak i ostale stvarčice....samo dajte im par godina da sve to smisle i naravno da nadju opravdanje zasto je sve to potrebno http://www.youtube.com/watch?v=1kCG-WqpVnI
@rimac ...momak je genije...koliko vidim već je prvog prodao u španiju...samo naprijed...
Rimac napravio auto od 1000 konja sa dometom 400 km sa jednim punjenjem, a Audi se bori sa 200 Km?.. Sve ublehe davno su oni ovo mogli napraviti ali naftni lobi ne da da to ide tako brzo...
Nađite mjesta za još jednu bateriju i stavite lakše felge 500 kilometara domet je sasvim prihvatljivo.
Ojjjj jest dobarrrrrrr.
Još da dodam u rusiji gde je prosečna plata 600 Evra (u moskvi i vecim gradovima 1000 €) litar dizela kosta 0.66 €, a benzina 0.63 €. U americi 4.5 $ galon (1 galon = 4.54 L).
@dado Demokratija Dado,demokratija.Pravo glasa,a niko ni tebe ni mene ne obavezuje da ono sto kazemo mora biti tacno ili gramaticki ispravno.i ko sad pametuje kao da je pokupio svu pamet svijeta?
@DenisN usavrsen je on vec godinama samo sto naftasi zzele jos malo zaradjivati milijarde. Znaš sta ipak je od naftaša gora država. U srbiji je cena litra goriva oko 150 dinara. Od te cene AKCIZA koju drzava naplacuje je 80 dinara po litru. Znaci vise od pola cene za litar giriva ti uzme drzava. I u bih je slicna situacija. Sipes za 20 KM a od toga naftna kompanija uzme 9 a drzavi u budzet ode 11 KM. Pa ti vidi ko je veci lopov.
@skydiver imao sam 3 ili 4 (kako kad) ako te stvarno interesuje. Ako nisa barem se ne ponasam se kao da sam svu pamet svijeta pokupio..
denis je upravu ima tesla model s cije baterije mogu preci oko 400 km
@dado neka si ti imao 5+ , za nas ostale je lako
@dado ...nisam im'o bosanski :)
jesu dosadni ovi ispravljaci gresaka..umjesto da se gojite od nezaposlenosti mogli ste biti lektori nekim izdavacima knjiga.. pametnjakovici..vjerujem da niste imali vise od 4 iz bosanskog
S jednim punjenjem baterije može preći 215 km/h. WTFF