Najsnažnija C-Klasa svih vremena
0

Zvanično otkriven Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Sarajevo-x.com
Nakon što su se na internetu ranije pojavile prve špijunske fotografije, kompanija Mercedes-Benz je objavila službene detalje i fotografije najsnažnije C-Klase svih vremena, novi Mercedes C63 AMG Coupe Black Series.

U skladu sa prethodnim izvještajima, objavljeni detalji novog Mercedesa su impresivni. Snažni 6,3-litarski v8 motor isporučuje 517 KS i 620 Nm obrtnog momenta, što je u odnosu na C63 AMG sa performans paketom više za 30 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h su potrebne 4,2 sekunde. Motor je uparen sa sedmostepenim AMG Speedshift MCT mjenjačem.

Kao četvrti Black Series model od 2006. godine, C63 AMG Coupe je opremljen podesivim AMG coil-over sportskim vješanjem i AMG kočionim sistemom, kao i 19-inčnim naplacima.

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series je zadržao svoju agresivnu prirodu, odnosno prednji kraj u obliku strijele koji uključuje velike usisnike zraka, manji spliter u crnoj boji i aluminijsku haubu sa dva velika usisnika zraka. Redizajnirani su i pragovi, a stražnji kraj je proširen za 42 mm kako bi se našlo mjesta za proširenu zadnju osovinu.

Usisnici zraka su postavljeni ispred zadnjih točkova. Trapezoidni izduvni sistem sa četiri cijevi je integrisan u crni difuzor, što je još jedna karakteristika ovih modela. Sve komponente karoserije su napravljene od karbonskih vlakana.

U unutašnjosti se nalaze dva sportska sjedišta, a zadnja klupa ne postoji. Nju je moguće naručiti odvojeno. Ovaj automobil je moguće nadograditi sa dva paketa opreme, AMG Track i Aerodynamic. Spojler na poklopcu prtljažnika je ofarban u boju karoserije. Na tržištu će se Mercedes C63 AMG Coupe Black Series pojaviti u januaru 2012. godine po cijeni 115.430 eura u Njemačkoj.