Premijera 12. maja
8

Volkswagen teaserom najavio osvježeni Tiguan Allspace

D. B.
Kompanija Volkswagen je objavila teaser kojim najavljuje dolazak osvježenog SUV-a Tiguan Allspace sa sedam sjedišta.

Tehnički, osvježeni Tiguan smo vidjeli prošle godine, a redizajnirani Tiguan Allspace nije značajno drugačiji. Teaser otkriva ista stražnja svjetla, linije karoserije i vrata prtljažnika, dok je profil nešto drugačiji jer je Allspace duži kako bi se napravilo mjesto za treći red sjedišta.

U unutrašnjosti se može očekivati osvježenje, novi multifunkcionalni upravljač i redizajnirana centralna konzola. Infotainment sistem je dostupan sa 8 i 10-inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji koristi Volkswagenov unaprijeđeni MIB3 sistem s različitim online uslugama.

Vozaču će biti na raspolaganju novi novi pomoćni sistemi u okviru paketa Travel Assist, a među njeima su sistem držanja vozila u traci i adaptivni tempomat. Da li se radi o standardnoj ili dodatnoj opremi, ostaje da se vidi.

Svjetska premijera osvježenog Tiguana Allspace će biti održana 12. maja čime će biti kompletirana cijela Tiguan ponuda. Proizvodnja većeg SUV-a će se primarno obavljati u Meksiku te će opskrbljavati tržišta poput Sjeverne i Južne Amerike te Evrope, dok će se Tiguan L verzija za Kinu proizvoditi u Šangaju.