Na njemačkom tržištu
1

Volkswagen otvorio narudžbe za novi Tiguan po početnoj cijeni od 36.600 eura

A. M.
Prije dva mjeseca VW je službeno predstavio treću generaciju Tiguana. Novi model odlikuje svjež dizajn, potpuno redizajnirana i digitalizovana unutrašnjost, ali i plug-in hibridni motori s dvije opcije snage: 204 ili 272 KS. Bez obzira na odabranu opciju ‘’napajanja’’, ovaj motor dobiva i bateriju od 19,7 kWh, koja osigurava autonomiju od 100 kilometara u električnom načinu rada.

Njemački proizvođač automobila sa sjedištem u Wolfsburgu službeno je otvorio knjigu narudžbi za svoj novi kompaktni SUV u Evropi. Ovaj model već je dostupan na njemačkom tržištu gdje se nudi po početnoj cijeni od 36.600 eura. Za početak će novi model biti dostupan u četiri linije opreme: Tiguan, Life, Elegance i R-Line. Osnovna verzija Tiguana serijski nudi novu instrument ploču Digital Cockpit, zajedno sa 12,9-inčnim centralnim ekranom, LED prednjim svjetlima i 17-inčnim točkovima, između ostalog.

Srednji nivo opreme Life donosi trozonski klima uređaj, napredni parking asistent, varijabilnu podnicu prtljažnika, adaptivni tempomat, vanjsko osvjetljenje u području ručki i retrovizora, te asistent za prednja svjetla. Oni koji odaberu opremu Elegance dobivaju prednja svjetla LED Plus s osvijetljenom trakom koja spaja svjetlosna tijela. Na popisu opreme su i ergoActive prednja sjedišta s funkcijom masaže, ambijentalno osvjetljenje u 30 boja, vrata prtljažnika s električnim otvaranjem i zatvaranjem, te 18-inčni točkovi. Konačno, oprema R-Line donosi nešto sportskiji vanjski dizajn s novim branicima i drugačijim pragovima, zajedno s 19-inčnim točkovima, sportskim sjedištima i crnim detaljima unutar paketa Black Style.

Uz spomenute hibridne motore, novi Volkswagen Tiguan također dobiva 1,5-litrene i 2,0-litrene benzinske jedinice, snage između 130 i 265 KS. Za ljubitelje dizelaša, neizostavan je 2.0 TDI u varijantama od 150 ili 193 konjskih snaga.

VW je od 2007. prodao preko 7,6 miliona primjeraka ovog popularnog modela.