Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odličan automobil za cijenu po kojoj se nudi. Veliki napredak u unutrašnjosti. Auto kao stvoren za BiH i ostale balkanske zemlje koje imaju loše puteve i nizak životni standard. Da Bog da mi svi imali bar za novu Dačiju pa neka kupuje ko šta hoće. Ja nemam predrasuda, ali ne volim da neko pravi budale od ljudi, a Dačija je sasvim korektan proizvođač.
je li ovaj ananas standardna oprema ili uz doplatu dolazi?
svi ovi negativni bi voljeli jedan ovakav auto,il bar vas 90% uopste ne vozi,pa cak ni tog golfa 2 kojeg najcesce spominjete,auto je extra za ovu cijenu i nase uslove.vidim svi vozite bmw,audi,mercedes,gdje se god covjek okrene po jedno vozilo ovih marki parkirano,i sto ih kupite uvalite se u kredite,pa onda s petakom na pumpu,i s markom na kafu.uzivajte u takvom zivotu ako vas to cini sretnim pozz.
@Jale E vidiš jale koliko loše procjenjuješ ljude. Ali to nije bitno. I meni je dizajn itekako bitan, kao i mnoge druge stvari u svijetu automobila. Zbog toga mi je omiljena marka Citroen. Takođe i Alfa, Lančija, Saab... i slične marke koje imaju duh, istoriju i karakter mi se jako sviđaju. Nije tačno da se zadovoljavam jugom i dačijom, ali nemam komplekse tako da bi je vozio svakako bez imalo osjećaja srama. Ali najgori su mi ti što gledaju da kupe Audi A8 za 10000KM i budu glavni u selu. Da ga svi vide kada parkira ispred kafića. A kada dođe na pumpu sa autom od 3000 kubika onda sipa za petaka. Takvih sam vidio mali milion. I te plastike unutra su jedna velika šuplja koja je sada postala kao neki trenda pa svi prvo što spomenu kod auta je kvalitet plastike. Ma ajte molim vas. Ja na ovom lodgiju vidim dosta veliki pomak u unutrašnjosti u odnosu na prijašnje modele. Takođe ne vidim neku veliku manu kod ove plastike. Pa neću spavati, jesti..... sa nje. A i kada vozim ja gledam put.
ne trose mi se slova na ovu limenkicu KRSINA
dacia dominira. za par godina ce samo jedan znak ostati na cesti.. haj, mozda i svabe skontaju da nije potrebno dugme za kontrolisanje ostale dugmadi, koje je uz to klimatizovano, i ima mogucnost prikljucka na ipod, oblozeno kozom, i vrate se proizvodnji automobila za narod, a ne vladare.
@Ja - znam takve ko ti, vama je i nov yugo dobar jer je jeftinjak i preveze vas od tacke a do tacke b za minimalan trosak, i vama dosta, ne trazite i ne ocekujete nista vise od auta. Vidis, nismo svi takvi. Ja se smatram \"obicnim covjekom\" o kakvom ti pricas, i itekako su mi vazni i dizajn i plastika u unutrasnjosti i jos mnogo toga. A ovaj Lodgy izgleda kao teretni kombi u koji je neko zabunom montirao sjedista.
@ hr mr Vidiš ja ono što napišem obrazložim i iza toga stojim. A ti vrli poznavaoče automobila navedi par razloga zbog koga je kršina. Najlakše je reći kršina ili san snova. Da se razumijemo nije ni jedno od to dvoje.
sta ste razvezali romane HRRRR MRRRRRRRRRRR kratko jasno KRSINA
Niti imam Dačiju niti je mislim uskoro kupovati pa nema razlog da je nešto branim. Ali većina vas ovde isto kao da je rođena u Bentliju, vozi RolsRojs-a.... Budite realni, pola nas vozi još uvijek G2, G3 i ostale starudije. A vi sada tražite neke dlake u jajetu autu koje košta 20000 KM. Ko daje za auto 100000 KM on sigurno gleda i dizajn i sve moguće. Naravno i treba da gleda. Ali ko hoće novo auto iz ove klase, a nema puno para Dačija će mu biti odlična. Takvom čovjeku treba funkcionalnost i jeftino održavanje i kvalitet. A dačija ima sve od toga htjeli vi da priznate ili ne. To što nije vrhunski dizajnirana i što nema nabolju plastiku unutra običnom čovjeku nije toliko bitno. Bravo za Dačiju. Ja bi je vozio bez imalo stida jer nemam komplekse. Auto ne govori da li sam dobar čovjek ili loš. A vi slobodno vozajte polovnjake sumnjive istorije i održavanja pa čak i porijekla. I ja vozam polovnjaka i ništa mi ne fali, ali treba biti realan.
@Mercedes Ovo je tipičan post čovjeka punog kompleksa. Ni manje ni više nego Mercedes. Ajmo uzeti otprilike cijenu najboljeg lodgija koja će biti oko 30000 KM sa dizel motorom. Pa da vidimo kakvog mercedesa možeš kupiti za te pare da te toliko košta sa carinom i porezom. Neku C klasu staru par godina koja je prešla Bog zna koliko kilometara(sigurno par stotina hiljada) i onda kada krenu kvarovi ide lupanje po džepu. I zbog čega sve to? Zbog toga da bi nekome mogao reći da vozaš Mercedesa. I kako znaš da je Lodgy nesiguran za tvoju djecu kada još nije bilo testiranje. Ostali modeli imaju po 3 zvjezdice, ali to nije nesigurno auto već se neki bodovi izgube na druge stvari. A ako te neko lupi toliko snažno da pogineš sa autom od 3 zvjezdice nećeš puno bolje proći ni sa onim od 4-5 jer su masu bodova dobili na druge stvari. A takođe treba napomenuti da se sistem bodovanja dosta promjenio tako da je od prošle godine dosta strožiji tako da sada 3 zvjezdice vrijede kao prije 4.
Ma samo vi vozite te nove dacie i kia-e i ostale te lijeve marke, ljudima je u glavi novo auto je novo, al malo skontajte da za te pare mozete kupiti Mercedesa polovnog samo takvog, i koji je u sigurnosti napredniji jedno 100 puta od rumunjkskog krša, ja osobno ne bih svoju djecu vozio u daciji, zbog njihove sigurnosti..al i brate mečka je mečka!
Smece od marke i auta uopce, treba tuziti onoga ko uvozi ovo smece u Bosnu kao i kiu isto.
kapacitet prtljaznika nije 207 litara nego oko 700 litara kada je verzija karoserije sa 5 sjedista. Verzija sa 7 sjedista ima kapacitet od oko 200 litara.
@Ja - netacno, za vrhunski auto dizajn ne mora se platiti vrhunski dizajner, mnoge kompanije (Ford, npr.) u svrhu rezanja troskova imaju svoje dizajnerske timove unutar kuce. Dacia ocito ne. Ovaj Lodgy je jednostavno ruzan. Svoj novac nikad ne bih dao za ruzan auto.
jesul ovo djeca dizajnirala, mene bi bilo stid potpisati ovakvo sto!!!!!
Kad bi ove Dacie zamjenile ove Golfove 2, bilo bi super. Nisam ljubitelj Dacie jer je kanta iskreno, više mi je kao auto za firmu ili neko zajedničko korištenje u radu i tako to. Što se tiče ovog modela, prednji dio mi je nekako previše agresivan za ovu vrstu vozila jer se ipak radi o porodičnom autu a ne sedan limuzini. Ipak uradili su solidan posao i čestitke na tome