Noviteti
1

U Nissanu najavljuju još bolji GT-R

Klix.ba
Program menadžer Nissanovog projekta GT-R, Hiroshi Tamura, otkrio je da aktuelni GT-R žele napraviti još boljim (ali i luksuznijim), na čemu uveliko radi poseban tim vrhunskih specijalista.

U intervjuu koji je realizovao britanski Top Gear, Tamura je rekao da su u Nissanovom odjelu koji je zadužen isključivo za supersportski model GT-R jednoglasno zaključili da ima prostora za određena poboljšanja na automobilu uz koja bi GT-R imao još bolju upravljivost, niži nivo buke u putničkoj kabini i veći nivo ukupne udobnosti.

Tamura nije precizirao kojim će zahvatima biti podvrgnut Nissanov automobil koji se, bez zadrške, smatra jednim od najboljih inžinjerijskih primjeraka svih vremena, ali je iskoristio priliku da spomene kako će paket poboljšanja ići u pravcu u kojem je išao GT-R Egoist Edition. "Egoista“ je premijerno predstavljen 2010. godine, a karakterisala ga je vrhunska serijska oprema "umotana“ u kožu najvišeg kvaliteta.

Kako sada stvari stoje, čini se da su u Nissanu apsolutno fokusirani u poboljšanje postojećeg GT-R-a, čime šalju jasnu poruku da se u skorije vrijeme nemaju namjeru baviti narednom generacijom.

"Dug je put do naredne generacije, jer na aktuelnom GT-R modelu ima još mnogo toga što želimo da ostvarimo i ponudimo našoj klijenteli“, zaključio je Tamura.

Vezani članci