Noviteti
0

Stiže i A6 u karavanskoj verziji

AutoOnline
Audi je ovih dana po prvi put javnosti predstavio zvanične podatke i fotografije za novog A6 Avanta koji će zvaničnu premijeru imati na Geneva Motor Show-u 2005. godine.

Velikih dizajnerskih iznenađenja nema, pogotovo do zadnje osovine gdje je Avant identičan klasičnoj limuzinskoj verziji. Zahvaljujući znatno dužoj karoseriji naglašena je elegancija u odličnom spoju sa sportskom nastrojenošću, dok zadnji dio djeluje kao prekopiran za znatno manjeg Audija A3 Sportback. Naravno tu je par novih linija koje su bile neophodne da bi ovo riješenje izgledalo uspješno na Avantu, ali sveukupan utisak je i više nego odličan.

Novi A6 Avant se može pohvaliti istinskim karavnskim kvalitetama, poput niskim utovarnim rubom širine čak 1.05 metara kao i ogromnim prtljažnikom zapremine 565 litara u osnovi. Ovaj kapacitet obaranjem zadnjih sjedišta raste na nevjerovatnih 1.660 litara korisne zapremine. I Avant verzija se može pohvaliti svim kvalitetama i opremom sedana, a novost je da će biti moguće naručiti posljednju generaciju prednjih adaptivnih xenon plus svjetala koja prate smjer zakretanja prednjih točkova.

Paleta agregata je identična onoj koju zatičemo kod klasične verzije, a sastoji se od 4.2 V8, 3.2 V6 FSI i 2.4 V6 benzinaca , te moćnog 3.9 V6 TDI turbodizelaša snage 225 KS. Stizanje novog A6 Avanta na naše tržište prema nekim slobodnim procjenama se može očekivati u drugoj polovini sljedeće godine.