Revolucionarni model
0

Premijerno predstavljena potpuno nova generacija Toyote C-HR

Klix.ba
Nakon što je prva generacija Toyotinog kompaktnog crossovera zabilježila veliku popularnost i odličan uspjeh na tržištu, došlo je vrijeme za novu generaciju.
Lansiranje originalne Toyote C-HR (Cuope High Rider ) 2016. godine bilo je prekretnica i za Toyotu i za evropski C-SUV segment. Bio je to radikalan dodatak visoko konkurentnom tržištu sa dramatičnim dizajnom oštrih ivica bližim izgledu savremenih sportskih kupea.

Potpuno nova, sljedeća generacija Toyota C-HR podiže izuzetan kvalitet i status svog prethodnika na viši nivo s avangardnim dizajnom, naprednim tehnologijama i nizom elektrificiranih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova sa povećanom snagom i još boljom upravljivosti.

Model je razvijen od temelja u Evropi, od strane inženjera iz Evrope, uključujući glavnog inženjera, Toshio Kaneia.

Toyota je stvorila besprijekorno, intuitivno i personalizirano korisničko iskustvo dizajnirano da prepozna vrijednost koju današnji kupci pridaju povezanom ekosistemu u automobilu gdje mogu koristiti aplikaciju na svom telefonu, ekran osjetljiv na dodir ili glasovne komande za kontrolu širokog spektra funkcija.

Sve verzije potpuno nove Toyote C-HR će imati najnoviju Toyotinu ponudu aktivnih sigurnosnih funkcija pomoći vozaču. Zanimljivo je da u poređenju sa prethodnikom, novi automobil ima duplo više reciklirane plastike – koristi se u više od 100 različitih dijelova. To uključuje i novu tkaninu za presvlake sjedišta koja je napravljena od recikliranih PET boca.

Potpuno nova Toyota C-HR bit će predstavljena s izborom od četiri elektrificirane pogonske jedinice, čime Toyota demonstrira svoj dobro dokazani put ubrzanja smanjenja emisije CO2 i pomoći da se osigura uspješan prelaz na mobilnost bez štetnih emisija.

Ponudu motora čine 1,8 i 2,0-litarske hibridne električne (HEV) verzije i 2,0-litarski plug-in hibrid električni (PHEV) model. Snažnija 2,0-litarska HEV varijanta će dodatno biti dostupna sa opcijom inteligentnog pogona na sve točkove (AWD-i).

Novi modeli će koristiti najnoviju, petu generaciju hibridne Toyotine tehnologije koja pruža odličan balans povećane snage i niske emisije štetnih gasova, zadovoljavajući potrebe i prioritete kupaca C segmenta.

Nova Toyota C-HR je nešto kompaktnija pa je sada duga 436 cm umjesto 439 cm koliko je bio dug prethodni model, ali je primjetno šira sa 183 cm umjesto 179 cm, dok je visoka 157 cm, što joj je u konačnici dalo znatno privlačniji i agresivniji izgled.

Početak prodaje, ovisno od tržišta, planiran je u novembru ove godine, a ovaj model će se proizvoditi samo na jednoj lokaciji u Toyota Motor Manufacturing Türkiye.