Noviteti
4

Početna cijena Opelovog modela Crossland X iznosi 16.850 eura

Klix.ba
Opel je objavio početnu cijenu svog novog crossovera Crossland X čiji glavni konkurenti dolaze iz Peugeota (2008) i Renaulta (Captur).

Početkom prodaje novog crossover modela Crossland X, koji je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, Opel nastavlja svoju ofanzivu započetu s drugom generacijom Insignije. Osnovna cijena Crosslanda X u Njemačkoj iznosi 16.850 eura i nešto je niža od osnovne cijene Peugeotovog modela 2008 na kojem je Crossland X zasnovan.

Opelov naglašeno praktičan crossover u početku će biti nuđen s pet motornih opcija. U ponudi benzinskih motora neće biti četverocilindarskih opcija, jer će se Crossland X moći kupiti samo s trocilindarskim 1,2-litarskim motorom koji će se nuditi s tri nivoa snage.

Najslabiji benzinac raspolaže s 82 KS, a slijede ga opcije potpomognute turbo-punjačem koje razvijaju 110 i 130 KS. U kombinaciji sa 110 KS Crossland X će se nuditi s ručnim 5-stepenim ili automatskim 6-stepenim mjenjačem.

1,6-litarski četverocilindarski dizelski motor nudit će se sa 99 i 120 KS, Najštedljivija opcija u cijeloj ponudi je slabiji dizelski motor koji deklarativno u prosjeku troši 4,5 litara nakon 100 pređenih kilometara. Bez obzira na izbor motora, prijenos snage uvijek se vrši isključivo preko prednje osovine, a u Opelu za sada nemaju namjeru ponuditi Crossland X s integralnim pogonom.