Prije planirane premijere
0

FOTO / Početak pretprodaje Citroena DS5 u BiH

Klix.ba
Iako je početak prodaje novog Citroëna DS5 u BiH planiran za juni mjesec 2012. godine, usljed izuzetnog interesa klijenata pretprodaja počinje u mjesecu aprilu. Zvaničan cjenovnik je već objavljen na stranici www.citroen.ba, a prva vozila su već u prodajnim salonima ovlaštenih koncesionara.

Citroën DS5 predstavlja novu etapu u razvoju DS linije namijenjene kupcima u potrazi za izrazito modernim pristupom premium klasi. Inovativan i vizionarski, taj model savršeno pristaje uz potpis Citroëna, Creative Technologie, nudeći još izražajnija rješenja u pogledu stila, arhitekture i osjećaja vožnje izuzetnog automobila u svakodnevnom životu.

Kod Citroëna DS5 kvalitet i prefinjenost su izraženi u svakom detalju. Karoserijske linije dopunjuju različiti hromirani ukrasni elementi (bočne lajsne, dva izvoda izduvnih cijevi, bočne lajsne-mačevi) i crni sjajni elementi (lajsne na prednjem i zadnjem dijelu, profil brisačo stakla naprijed) te posebna forma velikih aluminijskih felgi sa dijamantnim sjajem.

U ponudi je u osam različnitih boja karoserije sa svojim blještavim hromiranim ukrasnim elementima, koji su na raspolaganju također u varijanti matiranog hroma sa imenom "Dark Chrome".

Citroën DS5 koristi i najbolje tehnologije Citroëna, kao što je mikrohibridni pogon e-Hdi, elektronski nadzor pogona, Citroën eTouch, automatsko upravljanje dugih svjetala, upozorivač nenamjernog prelaska vozne linije (AFIL)II generacije, projektor za prikaz podataka na vetrobranskom staklu, kamera za vožnju unazad, statično osvjetljenje, zakretna svjetla, hands-free pristup vozilu i start motora. Citroën DS5 će biti prvi model ove marke opremljen tehnologijom full-hybrid dizel HYBRID 4, nudeći zajedno performanse (200KS i pogon na 4 točka), nove osjećaje u vožnji (vožnja u gradu sa električnim motorom, funkcija boost pri ubrzanju u načinu Sport) uz emisije CO2 smanjene na samo 99 g/km.

Citroënova hibridna tehnologija je originalna kombinacija različitih tehnologija: motora s unutarnjim izgaranjem HDi 160, Stop & Start druge generacije, električnog motora i elektronskih upravljačkih jedinica. HYbrid4 tehnologija nudi putovanje na različite načine. Korištenje odabirom okretne komande na središnjoj konzoli, možete birati između četiri različita načina rada: Auto, Sport, 4WD i ZEV.

Prvo Citroënovo hibridno vozilo nudi jedinstvenu kombinaciju koja uključuje poštovanje za okoliš (3.8 l/100 km, 99 g CO2 po kilometru) uz veliki kapacitet koji može lako doseći i do 200 KS.

Citroën DS5 je moguće kupiti sa tri nivoa opreme, više benzinskih i dizelskih motora, kao i navedenim Hybrid4 pogonskim agregatom. Naravno, kao i za svaki model linije DS, postoji duga lista fabrički ponuđenih opcija koje omogućavaju mnogo varijanti individualizacije vozila po želji vlasnika.

Prvi na cjenovniku DS5 Chic THP155 BVA6 na tržištu u Bosni i Hercegovini starta sa 53.949 KM do registracije, a posljednji, najskuplji je Sport Chic Hybrid4 Airdream model koji do registracije košta 81.505 KM.