Više od standardne opreme
18

Platinum Edition je novi paket opreme koji je Porsche pripremio za Panameru

E. L.
Iza naziva Platinum Edition kriju se još bolje opremljeni modeli Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid. Promjena ispod poklopca motora nema.

Ponuda verzija za Porscheov luksuzni sportski model Panamera proširena je s novim paketom koji se krije iza naziva Platinum Edition, a trebao bi se svidjeti kupcima koji komfor i nivo opreme stavljaju ispred svega ostalog.

Platinum Edition sa sobom donosi duži spisak standardne opreme među kojom se, posmatrano izvana, izdvajaju tamnije 21-inčne aluminijske felge i automatska adaptivna LED Matrix svjetla. Tu su i zatamnjena stakla od B nosača krova, u crno obojeni završeci izduvnog sistema i nova nijansa na kućištima zadnjih LED svjetala.

U kožom obloženoj tamnoj unutrašnjosti kupci, pored ostalog, mogu računati na grijana prednja i zadnja sjedišta, hlađenje prednjih sjedišta koja se mogu podešavati u 14 smjerova, četiri zone klimatizacije, šestu generaciju multimedijalnog sistema s bežičnom vezom s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay, satelitski radio-prijemnik...

Kupci mogu da biraju između 13 standardnih i četiri posebne boje karoserije. Za Panameru 4 Platinum Edition koju pokreće 2,9-litarski biturbo V6 motor (330 KS i 450 Nm) u Njemačkoj treba izdvojiti 111.945 eura, a u kombinaciji sa strujom potpomognutom Panamerom 4 E-Hybrid (462 KS i 700 Nm) 124.916 eur