Proslava 10 godina modela
158

Pagani predstavio Huayru BC Pacchetto Tempesta sa 815 KS

D. B.
Pagani je predstavio model Huayra 2011. godine, a sada proslavlja desetu godišnjicu superautomobila predstavljanjem verzije Pacchetto Tempesta (Storm Package) za model Benny Caiola (BC).

Radi se o još agresivnijoj verziji već opasne V12 zvijeri koja izvlači 8 posto više snage iz 6,0-litarskog AMG motora opremljenog s dva turbopunjača. Ovaj motor sada razvija 815 KS i 1.100 Nm obrtnog momenta, a izduvni sistem je dobio čak šest završetaka koliko ima i Bugattti La Voiture Noire.

Ukoliko podaci o snazi zvuče poznato, to je vjerovatno što istu snagu nudi i Huayra Imola, model ograničen na samo pet primjeraka.

Novi Pochetto Tempesta donosi više od povećanja snage jer je promjene doživio i izduvni sistem te aerodinamika. Redizajnirano stražnje krilo sadrži integrisano centralno peraje, dok se naprijed nalazi i redizajnirani prednji spliter.

U poređenu sa standardnom Huayrom BC, najnovija verzija posjeduje drugačije usisnike zraka i modificirani ovjes koji obećava veću udobnost. Pagani je razvio i novi Soft Driving mod o kojem zasad nema detalja. Automobil dolazi i s nekim novim detaljima unutrašnjosti, ali ni o tome još uvijek nema preciznih informacija.

Vezani članci