Domet 322 kilometra
45

Opel predstavio električnu Mokku radikalnog izgleda

D. B.
Kompanija Opel je predstavila električnu verziju modela Mokka, a to je Mokka-e.

Novi model karakteriše hrabar novi radikalni izgled, a ističe se novi Vizor dizajn prednjeg dijela koji će se polako proširiti i na ostatak ponude.

Mokka-e je za 12,5 cm kraća nego ranije, a iz Opela tvrde da je zbog toga veoma lako manevrisati i parkirati automobil. Također, šira je za 10 mm, ali prostor u unutrašnjosti te zapremina prtljažnika od 350 litara ostali su nepromijenjeni.

Automobil pokreće električni motor koji razvija 136 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Mokka-e je dobila bateriju od 50 kWh koja se za samo 30 minuta napuni do 80 posto kapaciteta. S jednim punjenjem baterije moguće je preći 322 km.

Mokka-e je opremljena adaptivnim tempomatom, stop&go pomoćnim sistemima, aktivnim sistemom pozicioniranja u traci, a tu su i adaptivna IntelliLux LED matrix svjetla s funkcijom sprečavanja zasljepljivanja drugih vozača.

Vozaču je na raspolaganju digitalni klaster povezan s ekranom infotainment sistema osjetljivim na dodir. Standardna tehnologija podrazumijeva Apple CarPlay i Android Auto sisteme s integrisanom glasnovnom kontrolom, kao i Opel Connect uslugu s navigacijskim podacima u realnom vremenu i funkcijom poziva u hitnim slučajevima.