Noviteti
19

Octavia RS TDI od sada i sa pogonom 4x4

Klix.ba
Škoda je ponudu turbodizelske verzije Octavije RS proširila modelom s pogonom preko obje osovine i automatskim mjenjačem sa dva kvačila (DSG).

Škoda je pogon preko obje osovine u kombinaciji sa DSG automatskim mjenjačem za sada ponudila samo za Octaviju RS koju pokreće grupacijski dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor.

U Škodi naglašavaju da će automatska (optimalna) distribucija snage na točkove značajno podignuti upravljivost i ukupan nivo aktivne sigurnosti aktuelne turbodizelske Octavije RS koja dijeli mnogobrojne mehaničke komponente sa snažnijom turbo-benzinskom verzijom.

Dvolitarski TDI motor razvija 184 KS i 380 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je raspoloživ od 1.750 do 3.250 obr/min i na obje se osovine „raspoređuje“ preko 6-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila. Prosječna potrošnja automobila iznosi 4,9 litara nakon 100 pređenih kilometara, a prosječna emisija CO2 je 129 g/km. Octavia RS TDI 4x4 od 0 do 100 km/h stiže nakon 7,6 sekundi, a njena maksimalna brzina iznosi 228 km/h.