Druga karoserijska opcija
2

Mercedesov SUV GLC opet je dostupan i u Coupé formi

E. L.
Aktuelni Mercedes-Benz GLC koji je predstavljen prije deset mjeseci sada je dostupan i u manje praktičnoj, ali mnogima interesantnijoj Coupé formi karoserije.

U Stuttgartu su i uz aktuelnu generaciju modela GLC iskoristili recept koji je korišten u slučaju prethodne generacije, pa će potencijalni kupci Mercedesovog SUV-a iz D segmenta i ovaj put moći da biraju između dva karoserijska oblika, jer se klasičnoj dvovolumenskoj karoseriji koja je predstavljena prije deset mjeseci priključila i karoserijska opcija s linijom krova uz koju obično ide dodatak Coupé.

Uz nekolicinu karoserijskih detalja koji podsjećaju na veći model GLE Coupé, novi GLC Coupé sa sobom u bogatoj standardnoj opremi donosi i veliki panoramski krov, a među atraktivnijim opcionim paketima svakako je paket AMG Line uz koji se mogu naručiti i 20-inčne aluminijske felge.

U prostranoj kabini koja je dizajnirana po uzoru na kabinu aktuelne C-Klase i obložena najkvalitetnijim materijalima na širokoj centralnoj konzoli dominira 11,9-inčni display multimedijalnog sistema MBUX posljednje generacije, a tu je i pregledna 12,3-inčna digitalna instrumentna tabla s jednom od najboljih rezolucija sadašnjice.

S povećanim dimenzijama u odnosu na prethodnu generaciju, novi GLC Coupé sa sobom donosi više prostora za putnike i nešto veću zapreminu prtljažnika koji se krije iza elektropokretanih vrata. Ugođaju u kabini pomoći će i vrhunski audio-sistem njemačke kompanije Burmester.

Novi Mercedes-Benz GLC Coupé dijelit će poznate turbobenzinske i turbodizelske pogonske opcije sa ranije predstavljenim GLC-om, a uz djelimično elektrificirane MHEV i PHEV verzije u ponudi bi se uskoro trebali naći i najsnažniji AMG modeli koji će u oznaci nositi brojeve 43 i 63.