Noviteti
2

Mercedes predstavio posebne edicije modela SLC i SL

Piše: E. T.
U Mercedesu već primaju narudžbe za svoja dva atraktivna Cabrio modela, a prve isporuke kupcima planirane su u aprilu.

U odnosu na standardne verzije, Mercedes SLC RedArt Edition izvana se razlikuje po posebnim bojama karoserije (mat siva ili biserno bijela), ekskluzivnim 18-inčnim felgama, crvenim detaljima na karoseriji i crvenim kočnim čeljustima. Crvena boja svoje je mjesto našla i u unutrašnjosti atraktivnog dvosjeda.

Kupci koji RedArt ediciju kombinuju s paketom AMG Line također mogu računati na drugačije dizajnirane odbojnike, sportski ovjes, glasniji izduvni sistem (u kombinaciji s modelom SLC 200), redizajniranu instrumentnu tablu i drugačije tepihe.

Mercedes RedArt ediciju nudi uz modele SLC 180, 200, 250d, 300 i AMG43. Za najjeftiniji model potrebno je izdvojiti 38.853 eura, a najskuplja verzija košta 62.207 eura.

Mnogo više novca potrebno je za Mercedesov Cabrio model SL koji u opciji "designo Edition" karakteriše Brilliant plava boja karoserije i ekskluzivna 19 i 20-inčna kombinacija AMG felgi. Pored adekvatnih oznaka tu je i nekoliko hromiranih detalja kojima se "designo Edition" izdvaja od standardnih modela. Kožom obloženom unutrašnjošću dominiraju svijetle boje.

Cijena Mercedesa SL 400 "designo Edition" u Njemačkoj iznosi 117.107 eura, a za snažniji SL 500 potrebno je izdvojiti 137.088 eura.