Dva specijalna modela
2

Maserati Ghibli i Levante F Tributo odaju počast legendarnom Juanu Manuelu Fangiju

D. B.
Maserati je predstavio nove verzije sedana Ghibli i SUV-a Levante pod nazivom F Tributo Special Edition te je otkrio njihove cijene.

Radi se o verzijama ekskluzivno namijenjenim američkom i kanadskom tržištu, koje su proizvedene u čast Maseratijeve historije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangija koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobjeda s Maseratijem te je postao svjetski prvak 1957. godine.

Ghibli i Levante F Tributo Special Edition modeli su dostupni u dvije ekskluzivne boje pod nazivom Rosso Tributo i Azzurro Tributo. U Maserati je izabrao crvenu boju jer su njegovi najpoznatiji trkaći automobili također nosili sličnu nijansu, dok se svijetla nijansa Azzurro Tributo boje odnosi na plave i žute boje Modene.

Maserati je također pripremio žuta kočiona kliješta za Ghibli i Levante, kao i žute detalje za felge, što se povezuje s bojama Fangiovog bolida Maserati 250F.

Ghibli F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Titano felge u sjajnoj crnoj boji, dok Levante F Tributo Special Edition dolazi sa 21-inčnim Anteo felgama u istoj boji. Maseratijevi logotipi na stražnjim panelima su u boji karoserije.

Unikatne "Fangio boje" prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac.

Ghibli F Tributo košta 101.390, a Levante F Tributo 106.590 dolara.