Noviteti
8

Land Rover objavio prve fotografije novog Discoveryja

Piše: E. T.
Uoči svjetske premijere koja je najavljena za kraj septembra Land Rover je objavio prve fotografije pete generacije modela Discovery. Za sada samo iz jednog ugla.

Land Roverove "teaser" fotografije za sada pokazuju samo lice novog Disca, a mnogi se slažu da su u britanskoj automobilskoj kompaniji slijedili dizajnerski pravac koji je započet s kompaktnijim modelom Evoque i kasnije nastavljen s modelom Discovery Sport.

Jasno je da su u Land Roveru napustili konzervativniji pristup prilikom dizajniranja karoserije koji je obilježio prethodne generacije Discoveryja, što će se svidjeti svima koji su blagonaklono dočekali modele Evoque i Discovery Sport.

U svakom slučaju, sa detaljima koji su prvi put viđeni na konceptnom modelu Vision i atraktivno dizajniranim LED svjetlima, novi Discovery sada izgleda mnogo modernije od svojih prethodnika i mnogim bi drugim proizvođačima sličnih automobila mogao biti podsjetnik na ono što nisu, a trebali su uraditi.

I Discovery pete generacije nastao je na Land Roverovoj poznatoj aluminijskoj platformi koja je poslužila kao osnovica i za modele Range Rover i Range Rover Sport, što znači da će novi Discovery biti značajno lakši od svog istoimenog prethodnika. U Land Roveru su također potvrdili da će novi Discovery nuditi u opciji sa 7 sjedišta.