Najluksuznija verzija
0

Citroën predstavlja C5 X u novoj ograničenoj seriji Hypnos

Klix.ba
Citroën predstavlja ograničenu seriju C5 X Hypnos koja se može pohvaliti najboljim elementima modela C5 X u pogledu stila i udobnosti u automobilu.

Nova limitirana serija nazvana je po grčkom bogu sna Hipnosu. Njegovo ime možemo povezati s iznimnom udobnošću u vozilu koji omogućuje potpuni mir. Vožnja C5 X Hypnosa pravi je poziv za odmor i opuštanje, dok ste u isto vrijeme potpuno svjesni svoje okoline. Svako putovanje vozilom postaje trenutak smirenosti koji vraća energiju i daje osjećaj da ste na odredištu puta odmorniji nego kad ste krenuli.

Ovim imenom Citroën također želi naglasiti kontrast između interijera i eksterijera te između svjetla i sjene. Spoljašnost je odjevena u vrlo tamnu, gotovo ponoćno plavu boju, dok se unutrašnjost poigrava svjetlinom i jasnoćom. C5 X Hypnos vas uzdiže nudeći umirujući i spokojan oblik putovanja.

Spoljašnost vozila C5 X Hypnos može se pohvaliti potpuno novom i iznimno elegantnom plavom bojom Eclipse, upotpunjenom infracrvenim grafičkim elementima, dok je unutrašnjost prožeta svijetlim i otvorenim ambijentom koji koristi prepoznatljive boje i materijale za stvaranje mirne i umirujuće atmosfere u putničkoj kabini. Osjećaj udobnosti dodatno pojačavaju elementi poput staklenog krovnog prozora, Hi-Fi sistema, grijanih prednjih sjedala s funkcijom masaže, ventilacije i električno podesive lumbalne potpore te posebnih podnih obloga. Svi ovi elementi pridonose jedinstvenom osjećaju ugode u vozilu C5 X, posebno zahvaljujući aktivnom ovjesu i sjedalima Citroën Advanced Comfort, kao i akustičnom tretmanu na najvišem nivou zahvaljujući zvučno izoliranim staklima na prednjim i zadnjim vratima.

Unutrašnjost je svijetla i prozračna, karakteristična za model C5 X te potiče mir i bezbrižnost. Svijetli i topli materijali doista su skladno usklađeni i pojačavaju ideju ugode u vozilu, što je tipično za Citroënove modele.

Ovakav ambijent unutrašnjosti odnosi se i na sjedala presvučena svijetlom perforiranom kožom koja je ukrašena karakterističnim motivom Citroënove dvostruke strelice i smatra se simbolom pažnje. Bočna ojačanja također su izrađena od kože u istoj boji, dajući sjedalima vrlo strukturiran, horizontalan izgled, čineći ih širima i još udobnijima. Gornji dio sjedala i naslona za glavu ukrašeni su sivim Alcantara materijalom koji pruža mekoću i toplinu na dodir. Dizajn sjedala dodatno je naglašen elegantnim ukrasnim šavovima, a s unutarnje strane naslona nalazi se i infracrveni natpis Hypnos.

Svijetla harmonija prožima i središnji naslon za ruku, bočne strane središnje konzole i panele vrata, koji su presvučeni ovom svijetlom bojom u kombinaciji s ugodnim TEP materijalom. Paneli vrata također se mogu pohvaliti originalnim ukrasnim šavovima s motivom dvostruke strelice. Dekoracija Karuun® s efektom svijetlog drva, koja daje dašak prirode i luksuza panelima vrata i armaturnoj ploči, pruža osjećaj topline u ionako svijetloj unutrašnjosti.

C5 X obuhvaća najbolje od Citroënove stručnosti na području dobrog osjećaja, objedinjeno u velikoj limuzini za duge relacije koja poziva na bezbrižna putovanja. Od izuzetno dobro osvijetljenog prostora za putnike, sjedala Citroën Advanced Comfort® za mekano, dinamično i udobno sjedenje do luksuznog putničkog prostora, sve nagovještava opuštajuću atmosferu. Već tokom prvih prijeđenih metara C5 X svoje putnike vodi u drugu dimenziju. C5 X s priključnim hibridnim motorom 225 serijski je opremljen aktivnim ovjesom Citroën Advanced Comfort koji nudi iznimnu udobnost i istovremeno osigurava užitak u vožnji zahvaljujući aktivnom ovjesu koji precizno ublažava sve neravnine na cesti. Za još umirujući osjećaj, dodatna je i zvučna izolacija.

U putničkom prostoru C5 X Hypnos prevlađuje topla, elegantna, prostrana i udobna atmosfera koja vas odmah ispunjava osjećajem mira. Taj osjećaj dodatno pojačava pomični stakleni krov koji otvara pogled prema nebu i daje obilje svjetla. Za ograničenu seriju bit će dostupna i grijana prednja sjedala s funkcijom masaže, ventilacijom i električno podesivom lumbalnom potporom, koja okružuju putnike i dobro se brinu o njima.

C5 X Hypnos Hypnos je sada dostupan za narudžbu. Prva vozila bit će isporučena kupcima početkom 2024. godine.