Noviteti
14

Chevrolet zvanično predstavio Camaro 1LE

Klix.ba
Nekoliko dana nakon prvih nezvaničnih informacija koje su se pojavile na internetu, Chevrolet je zvanično predstavio Camaro 1LE.

Chevrolet će Camaro s oznakom 1LE publici premijerno predstaviti ove sedmice na Sajmu automobila u Čikagu (SAD), a paket 1LE po prvi put ponudit će se i s 3,6-litarskim V6 motorom pored kojeg će u ponudi biti i veći 6,2-litarski V8 motor čijih 460 konjskih snaga pokreće Camaro SS.

Camaro 1LE u kombinaciji s V6 motorom koji razvija oko 360 KS "vozi" na ovjesu sa čvršćim stabilizatorima koji je derivat ovjesa s modela SS. Tu su i nove 20-inčne ojačane aluminijske felge na kojima su gume Goodyear Eagle F1 dimenzija 245/40 naprijed i 275/35 nazad, Brembo kočnice i mehanička ograničena blokada diferencijala.

Među ostala poboljšanja spada sistem za ubrizgavanje goriva koji je "posuđen" s modela SS i komplet kapacitetnijih hladnjaka, a tu su i sportska Recaro sjedišta. Promjene na karoseriji uključuju redizajniranu masku hladnjaka i drugačiji usisnik zraka u prednjem odbojniku. Poklopac motora, prednji usmjerivač zraka i zadnji trodijelni spojler obojeni su crnom bojom.

Kupci koji izaberu snažniji Camaro SS 1LE dobit će novi ovjes s aktivnim amortizerima, elektronsku blokadu diferencijala i drugačiji izduvni sistem koji završava s četverostrukim završecima. Iznad osjetno lakših kočnih diskova "dežuraju" crvene Brembo čeljusti koje, u ovom slučaju, imaju po šest klipova. U odnosu na slabiju V6 verziju, Camaro V8 SS 1LE ima i značajno šire gume čije su dimenzije 285/30 ZR20 (naprijed) i 305/30 ZR20 (nazad).

Camaro 1LE u prodaju stiže krajem godine.

Vezani članci