Noviteti
1

Cayman GT4 uskoro i sa PDK mjenjačem

Klix.ba
Porscheov model Cayman GT4 kupcima će se uskoro ponuditi i s automatskim mjenjačem sa dva kvačila (PDK), dok u standardnoj ponudi i dalje ostaje 6-stepeni ručni mjenjač.

Kada se trenutno najsnažniji Cayman GT4 pojavio na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi iz uprave njemačke automobilske kompanije stiglo je saopštenje da će se automobil nuditi isključivo sa 6-stepenim ručnim mjenjačem, što nije previše smetalo potencijalnim kupcima Caymana koji je kreiran za slobodno vrijeme na trkaćim stazama.

U međuvremenu, u Stuttgartu su izgleda odlučili da Cayman GT4 uskoro ponude i sa automatskim mjenjačem sa dva kvačila koji se već dugo vremena isporučuje u većini drugih Porscheovih modela. Odluka koja još uvijek nema zvaničnu potvrdu zasnovana je na potražnji potencijalnih kupaca i najavljena je od strane direktora Porscheovog GT ogranka, Andreasa Preuningera, koji je također izjavio da Porsche ipak neće proizvoditi još snažniji Cayman koji je najavljivan uz oznaku GT4 RS.

Ako se Cayman GT4 bude mogao kupiti sa PDK mjenjačem, cijena će mu svakako biti nešto veća od sadašnje koja u Njemačkoj iznosi 85.779 eura.