Iznad očekivanja
11

Camaro ZL1 1LE "zatvorio" Nordschleife za 7 minuta i 16,04 sekundi

Klix.ba
Nakon jučerašnje najave odličnog rezultata, Chevrolet je objavio videomaterijal u kojem se može vidjeti koje je vrijeme na njemačkoj stazi Nordschleife postigao "hardcore" Camaro.

Niko nije sumnjao da će Camaro ZL1 1LE na stazi Nürburgring Nordschleife biti brži od Camara ZL1, ali se na kraju ispostavilo da je "hardcore" verzija najsnažnijeg Camara do sada njemačkom stazom protutnjala brže od preliminarnih očekivanja.

U prvim najavama očekivalo se da će Camaro ZL1 1LE (možda) oboriti vrijeme Lamborghinijevog modela Aventador LP700-4 koji je Nordschleife prošao za 7 minuta i 25 sekundi, ali 1LE je (pored toga što je od Camara ZL1 brži skoro 14 sekundi) s rezultatom 7 minuta i 16,04 sekundi iza sebe ostavio nekoliko izrazito brzih (upravljivih) automobila, usput pokazujući da američki "muscle" automobili više nisu brzi samo na utrkama ubrzanja.

U Chevroletu kažu da su za odličan rezultat Camara, koji pokreće 6,2-litarski LT4 V8 motor potpomognut mehaničkim kompresorom (658 KS), zaslužni pojedini elementi s opcione liste, među koje spadaju podesivi amortizeri generalno čvršćeg ovjesa, posebne gume Goodyear Eagle F1 Supercar 3R, nova aerodinamička rješenja, ručni mjenjač i, naravno, manjak kilograma (-27).

Za magični dodatak 1LE kupci Camara ZL1 treba da doplate 7.500 dolara. Automobil u prodaju stiže početkom jeseni, a njegova cijena u Sjedinjenim Državama iznosi 69.995 dolara.

Vezani članci