Posebna verzija u čast filmskoj ulozi
0

Camaro se vraća u filmu Transformersi 3

Sarajevo-x.com
Chevrolet Camaro ponovo će biti na velikim platnima kao simpatični Autobot imenom Bumblebee u trećem nastavku Transformersa.
Ovaj će film imati svoju premijeru danas, 28. juna, i to ekskluzivno u 3D-u, dok će se u ostatku svijeta početi prikazivati 29. juna. Kako bi to dostojno obilježio, Chevrolet će ponuditi Camaro kupe 2012 Transformers Special Edition svim ljubiteljima Bumblebeeja u SAD-u, Kanadi, Kini, Japanu, Evropi, Južnoj Americi i Bliskom istoku.

Bumblebeeja je prije, u filmu "Transformers" iz 2007. godine i "Transformers: Osveta poraženih" iz 2009. godine, glumila peta generacija Camara. Ovi su filmovi ukupno zaradili 1,5 milijardi dolara u svjetskoj kinodistribuciji, a pomogli su i ponovno predstaviti Camaro kupcima nakon što ga sedam godina nije bilo u prodajnim salonima.

Prema portalu Yahoo!Autos, godine 2009. Camaro je bio automobil čije se ime najčešće upisivalo u internetske tražilice usprkos tome što su se prvi modeli pojavili u prodaji tek krajem godine. Camaro je 2010. preuzeo vodeću poziciju na američkom tržištu sportskih automobila, i to istisnuvši Ford Mustang prvi put u 24 godine. U 2011. godini Camaro je i dalje vodeći u segmentu, čemu je pridonijelo predstavljanje kabrioletske verzije. Dosad je ove kalendarske godine prodano 40.275 Camara, dok je Mustanga prodano 30.206 komada.

Očekuje se da će se ovaj trend dodatno pojačati kad početkom iduće godine u Sjevernoj Americi bude predstavljen 2012 Camaro ZL1 s 550 KS, kao i neka ograničena izdanja kao što je Transformers Special Edition.

Modeli 2012 Transformers Special Edition moći će se kupiti u Sjevernoj Americi kao paket uz 2LT i 2SS Camaro u kupe verziji i boji Rally Yellow. Pored opreme koja se nudi sa popularnim RS paketom, Transformers Edition će dolaziti i s crnim "relijaškim" prugama koje se protežu preko poklopca motora, krova i visokog zadnjeg spojlera, 20-inčnim crnim naplacima kao i prepoznatljivim logom Autobota u obliku štita na sredini naplataka i bočnim dijelovima karoserije.

Interijer Transformers Camara presvučen je crnom kožom s naglašenim žutim prošivanjem. Štit kao logo Autobota našiven je na prednjim naslonima za glavu te poklopcu centralne konzole. Dodatno su ponuđene također i dvije opcije koje će ugrađivati određeni zastupnici: ekskluzivni 21-inčni crni naplaci i crni paket aerodinamičkih dodataka.

Kupci će moći naručiti Camaro 2012 Transformers Special Edition od jula, a automobili će početi stizati u prodajne salone u SAD-u i Kanadi u septembru. Sličan Transformers paket biti će ponuđen i u Evropi paralelno s predstavljanjem Camara na ovom kontinentu, a koje je planirano za septembar ove godine.