Impresivna kolekcija
60

Automobili iz "Transformersa" se prodaju za dva miliona dolara

D. B.
Četiri legendarna automobila korištena tokom snimanja franšize "Transformers" ponuđena su na prodaju.

Automobile prodaje salon Curated u Miamiju, a moguće ih je kupiti samo "u paketu" po cijeni od dva miliona dolara.

U kolekciji je Chevrolet Camaro iz 2010. godine, koji se pojavio u filmu "Transformers: Dark of the Moon", a General Motors ga je specijalno pripremio za snimanje tako da automobil ima specijalne bočne retrovizore, prepoznatljivu prednju masku, veći spliter, kao i unikatni poklopac motora te stražnji spojler. Ovaj automobil je bio izložen na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku 2010. godine.

Mercedes-Benz SLS AMG je također korišten u snimanju istog filma. Prethodno je posuđen od Mercedesovog PR odjela u SAD-u gdje je služio kao press i izložbeno vozilo. Tokom snimanja filma ga je vozila Rosie Huntigton, a odlikuje ga specijalna unutrašnjost.

Treći automobil iz kolekcije je ekstremno modificirani policijski Ford Mustang Barricade, koji je korišten za snimanje filma "Transformers: The Last Knight". Lakiran je u Deep Impact plavu boju i nosi unikatno policijsko "ruho" u kombinaciji s funkcionalnim svjetlima i unikatnim aerodinamičkim elementima.

Dio kolekcije je i Lamborghini Aventador iz 2014. godine, koji smo vidjeli u filmu "Transformers: Age of Extinction". Napravljen je specijalno za režisera "Transformersa" Michaela Baya te je lakiran u Grigio TItans boju. Prešao je manje od 3.200 kilometara

Sva četiri automobila se prodaju zajedno, a cijena iznosi dva miliona dolara.