Noviteti
41

BMW predstavio produkcijski M4 Cabrio

Klix.ba
Nakon dužeg čekanja BMW je predstavio "topless“ izdanje svog modela M4. Automobil je opremljen trodijelnim metalnim sklopivim krovom kojem je za potpuno otvaranje odnosno zatvaranje potrebno manje od 20 sekundi, a sve to moguće je izvesti do brzine automobila koja ne prelazi 18 km/h.

M4 Cabrio pokreće trolitarski 6-cilindarski benzinski motor koji uz pomoć dva turbo-punjača razvija 431 KS pri 7.600 obr/min i 550 Nm obrtnog momenta.

Prijenos snage na zadnju osovinu vrši se preko 6-stepenog ručnog ili (opciono) preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila.

Prosječna potrošnja automobila iznosi 8,7 litara, a emisija izduvnih gasova je 204 g/km. Iza magičnog slova M u ovom slučaju stiže nekolicina vrhunskih tehničkih rješenja.

Uz aktivni diferencijal tu su i vrhunske karbonsko-keramičke kočnice i posebno podešen elektromehanički servo-upravljač. Adaptivni ovjes opremljen je sa 3 radne opcije (Comfort, Sport i Sport+).

Maksimalna brzina automobila elektronski je ograničena na 250 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su mu samo 4,2 sekunde. Početna cijena u Sjedinjenim Američkim Državama iznosi 73.425 dolara.

BMW
Vezani članci