Noviteti
50

BMW M5 i M6 mogu se dobiti i uz opcioni 'Competition Package'

Klix.ba
BMW je objavion da će se njegovi modeli M5, M6 Coupe, Convertible i GranCoupe nuditi uz opcioni 'Competition Package' koji svim navedenim modelima donosi dodatnih 15 KS, što ukupno znači 575 KS koje će isporučivati 4,4-litarski V8 motor vezan sa 7-stepenim M mjenjačem sa dva kvačila i aktivnim diferencijalom na zadnjoj osovini.

Pored povećanja snage motora, uz opcioni paket stižu i karbonske kočnice, dodatno dorađen ovjes snižen za 10 milimetara, drugačiji amortizeri, posebni stabilizatori i nanovo razvijen hidraulički sistem upravljanja. BMW na sve spomenuto također dodaje i nove 20-inčne felge i dorađen izduvni sistem. Uz 'Competition Package' automobilima će od 0 do 100 km/h trebati 0,1 sekundu manje vremena u odnosu na standardne modele, dok će im od 0 do 200 km/h trebati 0,2 sekunde manje.

Standardni dio opreme obuhvata xenon svjetla, a u opciji su i adaptivna LED svjetla. Na karakterističnoj prednjoj masci hladnjaka bit će oznaka modela, a zadnja svjetla su blago redizajnirana. Osnovna promjena u unutrašnjosti, u odnosu na standardne modele, je nešto drugačiji upravljač i veća zapremina centralnog pretinca koji istovremeno služi kao naslon za ruke.

Sa početkom prodaje u julu, BMW će redizajnirani M5 također ponuditi sa nekoliko novih boja karoserije.

Vezani članci