Pet ili sedam sjedišta
50

Audi predstavio redizajnirano izdanje SUV modela Q7: Luksuz, prostor, performanse...

E.L.
Osvježeni Audi Q7 u evropske prodajne salone stiže sredinom septembra.

U Ingolstadtu su skinuli veo s ranije najavljenog redizajniranog izdanja svog luksuznog SUV modela Q7 na kojem se može vidjeti nekoliko novih karoserijskih detalja, među kojima dominira sada još šira maska hladnjaka. Redizajnirana su i kućišta LED svjetala, a pored manjih izmjena na odbojnicima, tu je i hromirana lajsna koja povezuje kućišta zadnjih svjetala.

Novosti u prostranoj i luksuzno opremljenoj putničkoj kabini uključuju novu digitalnu instrumentnu tablu, a mjesto na redizajniranoj centralnoj konzoli rezervisano je za dva velika displeja preko kojih se upravlja multimedijom i klimatizacijom.

Audi će redizajnirani Q7 kupcima u Evropi ponuditi u kombinaciji s dva dizelska i jednim benzinskim motorom čiji će se potencijal na obje osovine (quattro) distribuirati posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača. Za uzornu upravljivost 5,06 metara dugog automobila, pored ostalog, zaduženi su i elektromehanički aktivni stabilizatori.

Tehnički podaci još uvijek nisu objavljeni, ali se već zna da će svim motorima asistirati 48-voltni blagi hibridni sistem. Ponuda će ubrzo biti proširena i hibridnom "plug-in" verzijom, a prvi primjerci luksuznog SUV-a (koji će se nuditi sa pet ili sedam sjedišta) u evropske prodajne salone trebali bi stići sredinom septembra.

Vezani članci