Noviteti
18

Audi predstavio i redizajnirani RS7

Klix.ba
Nakon nedavnog predstavljanja redizajniranih A7 i S7 Sportback modela, Audi je sada otkrio i prestižni RS7 koji je također dobio niz poboljšanja i novosti u skladu sa redizajnom slabijih modela.

Vizualne novosti su prilično diskretne, ali je ipak lako primjetiti novu rešetku prepoznatljive "singleframe" s oštrijim uglovima, dok ovaj put Audi na listi opcija nudi vizuelne pakete gdje hromirani dijelovi mogu doći kao brušeni aluminij, sjajne crni umeci ili kao umeci izrađeni od karbonskih vlakana. Također, prednji branik je dobio i drugačije otvore za zrak a novost su i nove boje karoserije kao što su Sepang Blue, Mythos Black, Glacier White i Floret Silver .

Najvažnija promjena je uvođenje opcionalnih matrix LED svjetala koje je već dobio A8 redizajnirani model. Ista svjetla je već dobio i redizajnirani A7/S7, s tim da na RS7 modelu ova svjetla imaju tamnije okruženje. Novost u unutrašnjosti su diskretno izmjenjeni instrumenti, okruženje ventilacijskih otovora kao, dok su ručice mjenjača sada bolje oblikovane. Pažljiviji će primjetiti da je i prepoznatljivi quattro logotip dobio svježiji izgled, dok je multimedijalni MMI sistem sa MMI touch interfejsom dodatno modernizovan i poboljšan.

Za pogon je zadužen isti twin-turbo V8 4.0-litarski TFSI motor koji ima koristi on-demand tehnologiju gašenja cilindara i proizvodi 560 KS i 700 Nm. To omogućava RS7 Sportbacku da stigne do 100 km/h u 3,9 sekundi i da dostigne maksimalnih 305 km/h sa opcionalnim Dynamic paketom. Snaga se prenosi na sve točkove preko osam-brzinskog tiptronic mjenjača i quattro pogona, a uz ovakve performanse RS7 se može pohvaliti i štedljivošću, pa u prosjeku troši 9,5 litara/100 km sa emisijom CO2 od 221 g/km .

Novi Audi RS7 Sportback se ističe i 20-inčnim kovanim aluminijumskim felgama, ali može biti opcionalno doći i sa 21-inčnim felgama i to u tri različite boje ili završne obrade. Također, uz dodatni trošak kupac može dobiti svoj RS7 sa snažnim kočnicama čiji su diskovi izrađeni od kompozitne keramike.

Prodaja revidiranog RS7 trebala bi početi u trećem kvartalu ove godine, sa cijenama u Njemačkoj koje kreću od 113.300 Eura.