Snažan i atraktivan
11

Alfa Romeo Stelvio Veloce debitovao sa 280 konjskih snaga

D. B.
Stelvio Veloce Ti pridružio se ostatku ponude prvi put te je mjesto pronašao između standardnih Stelvio modela i modela Stelvio Quadrifoglio.

Stelvio Veloce Ti se razlukuje po svojim 21-inčnim crnim felgama od legura s tipičnim Alfinim dizajnom, koje će biti dostupne i u drugim paketima opreme nešto kasnije.

U unutrašnjosti također ima vizuelnih promjena koje uključuju aluminijske lopatice za promjenu stepena prijenosa, sportska sjedišta presvučena kombinacijom kože i Alcantare, crno nebo te karbonske dekorativne detalje. Nešto drugačiji su i okviri prozora koji su također zatamnjeni, a tu su i specijalne oznake na karoseriji.

Stelvio Veloce Ti pokreće 2,0-litarski četverocilindrični motor koji isporučuje 280 KS, a uparen je sa osmostepenim automatskim mjenjačem s pretvaračem obrtnog momenta. Motor ima karbonsku pogonsku osovinu, a njegova snaga se prenosi na sva četiri točka preko Alfinog Q4 AWD sistema.

Alfa Romeo će najaviti još poboljšanja za Stelvio i Giuliju u januaru 2021. godine, a detalja zasad nema mnogo. SUV i sedan će dobiti motore koji zadovoljavaju Euro 6d-final normu, kao i kompletan paket Alfa Connect Services usluga standardno ili opciono širom ponude.

Podsjećanja radi, Stelvio QV pokreće 2,9-litarski twin-turbo V6 motor koji isporučuje 505 KS, a sada se može unaprijediti s nekoliko Moparovih komponenti.