Samo za Amerikance
48

Alfa Romeo pripremio Carbon Edition izdanje za najsnažniju Giuliju i Stelvio

E. L.
Brojčano ograničeno izdanje modela Giulia i Stelvio koji na sebi nose djetelinu s četiri lista (Quadrifoglio) u verziji Carbon Edition sa sobom donosi mnogo karbonskih komponenti na karoseriji i u kabini.

U Alfa Romeu su za svoj nedavno osvježen dvojac Giulia/Stelvio na čijim se karoserijama šepuri čuvena djetelina s četiri lista pripremili brojčano ograničeno izdanje koje se krije iza naziva Carbon Edition i bit će ponuđeno ljubiteljima milanske kompanije u Sjevernoj Americi.

Kao što i sugeriše sam naziv izdanja, potencijalni kupci Quadrifoglio Giulije i Stelvia moći će da računaju na nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti (dijelovi maske hladnjaka, kućišta retrovizora, otvori na poklopcu motora, spojleri...) i kočne čeljusti u boji zlata koje se vide iza tamnih 19-inčnih (Giulia) i 21-inčnih (Stelvio) aluminijskih felgi.

Za Alfinu sportsku limuzinu u opciji je i krov od karbona, a spomenuti materijal svoje je značajno mjesto našao i u kabinama oba modela, na oblogama vrata, centralnoj konzoli i upravljaču.

Verzije Carbon Edition pokreće zvučni 2,9-litarski biturbo V6 motor koji u okruženju Giulije pokreće samo zadnju osovinu, a u SUV-u Stelvio obje osovine. Motor u čijoj je realizaciji značajno učešće uzeo Ferrari razvija 520 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača, a spomenuti potencijal dovoljan je da Giulia od 0 do 100 km/h stigne za 3,9 sekundi i razvije 308 km/h, a AWD Stelvio iz mjesta do "stotke“ stiže za 3,8 sekundi i razvija 285 km/h.

U jednoj od tri boje karoserije, Alfa Romeo će Carbon Edition izdanje modela Giulia i Stelvio ponuditi u samo 130 primjeraka po cijeni od 84.875 dolara (Gulia) i 92.275 dolara (Stelvio).