auto
7

Novi Need for Speed stiže u novembru

Klix.ba
Iako je tek objavljeno da nova verzija popularne vozačke igre Need for Speed stiže na tržšte tek u novembru ove godine, već je poznato dosta detalja i novosti koje donosi.

Već prvi trailer novog izdanja serijala Need for Speed otkriva nivo detalja, grafike i zvuka koji se može očekivati, kao i izbor automobila i mogućnosti njihove prerade. Uz trailer već je na nekoliko mjesta "procurilo" i izvjestan broj slika i podataka koji su neplanirano objavljeni za neke igraće konzole kao što je Xbox, ali su naknadno povučeni.

Novo izdanje ove igre pokušaće zadovoljiti sve ukuse igrača, pa će biti ponuđeni raznovrsni automobili ali i pet različitih načina za igru, i to Speed, Style, Build, Crew i Outlaw, a u svakom od ovih načina igrač stiče iskustvo i dodatno napreduje kroz igranje. Već sama imena stilova igre otkrivaju šta će biti ponuđeno, pa ćete moći birati između prerađivanja svog automobila, čistog utrkivanja, takmičenja u timovima ili potjera sa policijom.

Poznato je i to da će okruženje svih trka biti postavljeno uglavnom u gradsko okruženje i to noću, što nije ništa novo za ljubitelje NFS-a, kao ni to da je igra lokacijski smještena u Kaliforniju. Najavljeno je da će biti moguće igrati i voziti van grada, na kraćim dionicama koje će omogućiti više brzine i uzbuđenja.

Ono što se neće svidjeti većini igrača objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu igre, a odnosi se na to da će za igranje novog Need for Speed biti neophodna internet konekcija. Prva sljedeća i opšrinija najava za novi NFS stiže već 15. juna kada će biti objavljen trailer sa igračkim okruženjem.