Seat
0

Nova Ibiza početkom oktobra na tržištu BiH

Sarajevo-x.com
Nova SEAT Ibiza će početkom oktobra biti dostupna i na tržištu Bosne i Hercegovine. Već sada se očekuje da će ovaj model zbog tehničkih inovacija, viskog stepena sigurnosti i izrazito atraktivnog dizajna, te znatno poboljšanog kvaliteta materijala probuditi veliko interesovanje kupaca.

Inače, Nova Ibiza je najveći automobil u klasi malih vozila. Na bh. tržištu bit će za početak dostupne četiri izvedbe motora: 1,2 (70 KS), 1,4 (85 KS), te 1,4 TDI (80 KS) i 1,9 TDI (105 KS).

U ovoj godini prodato je 169 modela SEAT-a u Bosni i Herecgovini, a Ibiza je najpopularniji model sa 70 prodatih vozila.

ASA AUTO d.o.o. kao ovlašteni uvoznik i distributer za Bosnu i Hercegovinu bavi se plasmanom automobila, rezervnih dijelova, dodatne i prateće opreme, specijalnih alata i literature iz programa Volkswagen koncerna za marke Volkswagen putnički automobili, Volkswagen privredna vozila, Audi, Seat, Škoda i Porsche.

Servisno-prodajnu organizaciju za plasman ugovornih proizvoda Volkswagen koncerna na tržištu Bosne i Hercegovine čine ASA AUTO i prodajno-servisna mreža, koja je u potpunosti ustrojena prema normama marki iz Volkswagen koncerna, i u svojoj branši je lider na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kompanija u okviru svoga poslovanja doprinosi razvoju društvene zajednice u kojoj djeluje. ASA AUTO je, od svog osnivanja do danas, bila pokrovitelj brojnih sportskih i kulturnih događaja koji na najbolji način promoviraju društvene vrijednosti i stimulišu razvoj društva u cjelini.