5.000 primjeraka
1

NIssan predstavio Juke Kiiro povodom premijere novog filma o Batmanu

D. B.
Nissan je predstavio ograničeno izdanje modela Juke , a povod je partnerstvo s kompanijom Warner Bros, odnosno filmom "Batman".

Novi film o heroju Batmanu bit će premijerno prikazan u Londonu 4. marta, a Nissan je pripremio specijalnu verziju modela Juke pod nazivom Kiiro.

"Kiiro" na japanskom označava žutu boju, a Juke Kiiro ima žute detalje na branicima i pragovima kombinovane sa keramičko sivom bojom karoserije te crnim krovom, dok bočni retrovizori sadrže bijele grafike. Izgled automobila je unaprijeđen setom sjajnih crnih 19-inčnih felgi te aluminijskim detaljem na prednjem braniku.

Sjedišta su presvučena tkaninom u kombinaciji s kožnim umecima u crnoj boji, a konac je metalik sive i žute boje. Aluminijem je ukrašena centralna konzola, dok se tu nalazi i 8-inčni ekran osjetljiv na dodir s NissanConnect infotainment sistemom koji podržava Android Auto i AutoCarplay povezivanje, kao i Google Assistant i Amazon Alexa kompatibilnost. Također, na raspolaganju je navigacija TomTom Maps & Live Traffic.

Ovo nije prvi specijalni tematski Juke, jer smo ranije vidjeli Kuro (crni) i Shiro (bijeli) model prve generacije. Prošle godine se pojavio i Juke Enigma.

Juke je u drugoj generaciji od 2019. godine, baziran je na CMF-B platformi, a nudi se isključivo s 1,0-litarskim trocilindričnim turbobenzincem koji razvija 112 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove preko 6-stepenog manuelnog ili opcionog automatskog mjenjača s duplim kvačilom.

Nissan će proizvesti 5.000 primjeraka modela Juke Kiiro za cijelu regiju, a 500 ih je rezervisano za britansko tržište. Cijene će biti poznate nešto kasnije.

Novi film o Batmanu režirao je Matt Reeves, a glumačku postavu čine Robert Pattison, Andi Serkis, Jeffrey Wright, Zoe Kravitz, Colin Farrell i drugi.

Vezani članci