Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
400 ks za to malo aviona . jedan amerikanac je samo misicima povukao avion tezak 75tona . http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2011/07/03/Vermischtes/Mann-zieht-Tankflugzeug-per-Hand .
Nista je ovo u poredjenju sa ovim : https://www.facebook.com/Dresovizaraju Uskoro nagradna igra , pratite nas !
Ne planiram vuci avione pa i ne vjerujem da cu ga kupiti ..
http://www.youtube.com/watch?v=05zRyoBbcfI VW Touareg je to davno povukao, porodicni automobil sa pogonom na 4 tocka. Iz serijske proizvodnje :) German power :D
Ako se serijski Touareg dobije sa 1.5t tereta u gepeku i potpuno izmjenjenim mjenjacem koji je napravljen samo za tu svrhu (da povuce taj avion) onda se slazem s tobom.
Teret se dodao zbog trakcije, koje ce to vozilo tesko 2,5t povuci avion od 170t?? Pa to jednostavno nije moguce, jer ce SUV slajdrati u mjestu, bilo koji - osnovni zakon fizike. Drugo, Touareg ima vise Nm (njutn metara), Touareg ima oko 800 Nm, gotovo 300 vise od Nissana. To je vucna sila. To znaci, da VW moze povuci i taj avion i Nissana prikacenog za avion ;) Mjenjac - to je sitnica :D
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Dobar za izvlačenje drva :)