Ima sve što je potrebno
31

Modificirani školski autobus postao je dom za cijelu porodicu

D. B.
Pretvaranje autobusa u domove nije neka posebna rijetkost, no jedan projekt se zaista ističe.

Školski autobus je postao dom za Jeffa, njegovu suprugu Annu, njihovo petero djece psa i mačku, a svi oni imaju sasvim dovoljno prostora za život. Priča o ovom autobusu potiče iz 2017. godine, a trenutno je u svojoj drugoj fazi nakon što je oko dvije godine korišten u formi prvobitnog dizajna.

Međutim, kako je porodica rasla, bilo je potrebno napraviti promjene, tako da je tu sada i drugi sprat koji je dovoljno velik za dvije male spavaće sobe, kao i sobu za igranje. Spavaće sobe za preostalo troje djece nalaze se na prvom spratu, a zapravo je riječ o prostoru dovoljnomza veće krevete i još ponešto.

Prostora na glavnom spratu ima dovoljno i za kuhinju s radnim pločama i ormarićima, dok se za spremanje hrane koriste rerna i četiri gorionika. Kuhinja je opremljena velikim frižiderom/zamrzivačem, a tu je i mašina za pranje i sušenje veša. Odmah iza kuhinje se nalazi kupatilo.

Glavna spavaća soba je namijenjena roditeljima, opremljena je velikim krevetom smještenim iznad motornog prostora te nudi mnogo prostora za odlaganje stvari, dok police okružuju krevet. U prostoru za dnevni boravak je sofa koja se može razvući i koristiti za spavanje.

Iako nema preciznih podataka za energiju i vodu, poznato je da je solarna energija dovoljna za nekoliko jedinica klima uređaja. Otpadna voda se mora uklanjati jednom sedmično, a s obzirom na to da je porodica velika, to je prilično dug period.

Autobus je kupljen 2017. godine za 4.000 dolara, a u njega je potom uloženo oko 50.000 dolara kako bi postao savršen dom za avanture.