Izbor magazina Auto Bild Allrad
1

M-klasa je "Car of the Year 2012"

Sarajevo-x.com
Čitatelji najvećeg evropskog 4X4 magazina „Auto Bild Allrad“ iznijeli su svoje mišljenje i donijeli odluku da je Mercedes-Benz M-Klasa automobil 2012. godine.
Više od 120.000 čitatelja učestvovalo je u online anketi birajući između 157 modela s pogonom na sve točkove. U kategoriji off-road vozila i SUV vozila skupljih od 40.000 eura, više od 12 posto ispitanika prednost je dalo M-klasi, te je ovaj luksuzni Mercedes-Benzov SUV postao ukupni pobjednik.

M-klasa, najuspješniji Mercedes-Benzov SUV, premijeru je doživio 1997. godine kao svojevrsna preteča svih modernih premium SUV vozila, te je od tada prodato više od milion primjeraka. Treća generacija M-klase, predstavljena 2011. godine, impresivnim performansama na cesti i izvan nje postala je prvak efikasnosti.

Još su tri Mercedes-Benzova modela ušla među prvih deset u ovoj kategoriji, i to G- klasa, GL i GLK. Također, Mercedes-Benzova R-klasa, veliki touring SUV koji nudi visoki nivo udobnosti na dugim putovanjima i velikodušnu i varijabilnu unutrašnjost s do sedam sjedišta, zauzela je drugo mjesto u kategoriji kombi vozila i autobusa s pogonom na sve točkove.