auto
226

Konstruktor motora u filmu "Goli u sedlu" oduševljen boravkom u Tuzli

Piše: D. Brkić
Konstruktor motora za potrebe kultnog filma "Easy Rider" ili u prevodu na bosanski jezik "Goli u sedlu", Cliff Vaughs, okončao je svoju višednevnu posjetu Tuzli, ali i obećao kako će se za 20-ak dana ponovo vratiti u "slani grad".
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

U posjeti Tuzli i Moto klubu Geargrinder došao je na nagovor Nebojše Stanojevića, Tuzlaka koji planira da do kraja 2015. godine lansira robota na Mjesec.

"Zaista sam oduševljen prijemom i svim onim što sam vidio u Tuzli i okolini. Bio sam počasni gost na motorijadama u Orašju i Slavonskom Brodu i nisam mogao skriti svoju radost i oduševljenje. Svakako ću ponovo doći u Tuzli, eto me za dvadesetak dana“, rekao je Cliff Vaughs.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Motore koje su u kultnom filmu vozili Dennis Hopper i Peter Fonda završili su u rukama bračnog para iz Belgije, a Vaughs je obećao kako će za tuzlanski MK Geargrinder konstruisati istog dvotočkaša.

"Riječima se ne može opisati šta za nas predstavlja dolazak jednog takvog čovjeka. Teško mi je uporediti to s bilo kim. Iz moje perspektive gledano to vam je isto kao i dolazak mega popularnih glumaca u BiH ili vrhunskih fudbalera. Njegov dolazak i boravak sve nas je oduševio, a kolege iz drugih bh. gradova nisu mogle vjerovati da je Cliff u Tuzli", kaže Omer Klempić, član MK Geargrinder.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Cliff Vaughs je zajedno sa tuzlanskim domaćinima posjetio bistu Martin Luter Kinga, a ispričao je kako je u vrijeme tragične pogibije bio u blizini Martina Lutera Kinga sa kojim je se šezdesetih godina prošlog vijeka borio za građanska prava i učestvovao u protestima i marševima protiv rasne segregacije.

Cliff Vaughs se za vrijeme boravka u Tuzli sastao i sa tuzlanskim načelnikom Jasminom Imamovićem, a obišao je i kompleks Panonskih jezera.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba