Spremni za avanture
29

Subaru pripremio dva robusna koncepta za sajam u Tokiju

D. B.
Subaru je za sajam automobila u Tokiju pored najavljene postave pripremio i dva koncepta, a sada je objavio i njihove fotografije.

Riječ je o Boost Gear konceptima baziranim na kompaktnom crossoveru Crosstrek i urbanom SUV-u Rex. Oba modela imaju modifikacije fokusirane na off-road, kao i dodatke koji unapređuju njihov robusni izgled.

Subaru Crosstrek Boost Gear Concept dolazi s bogatom dodatnom opremom te izgleda kao nova generacija Crosstreka na steroidima. Dobio je Yokohama Geolander terenske gume koje osiguravaju bolje prijanjanje u zahtjevnim off-road uvjetima, a ima i pogon na sva četiri točka. Čini se da je nešto više podignut od tla u odnosu na stanardni model, što ukazuje na modifikacije ovjesa.

Promjene izgleda uključuju dijelove iz nedavno objavljenog zvaničnog kataloga, uključujući crnu naljepnicu na haubi, dodatke iznad rešetke hladnjak te dodatna LED svjetla postavljena do maglenki. Boost Gear Concept je otišao korak dalje tako da ima aluminijske detalje na zaštiti podvozja i blatobranima, dodatnu plastičnu zaštitnu oplatu na vratima, par bočnih stepenika i blatarice u reli stilu, kao i Rhino krovni nosač s integrisanim LED svjetlima.

Subaruovi dizajneri su se odlučili za dva tona karoserije s mat završnom obradom, kao i za svijetlo plave detalje na felgama, specijalnim oznakama i blataricama.

Detalji o tehničkim specifikacijama nisu objavljeni, tako da nije ponzato da li koncept pokreće standardni e-Boxer hibridni pogon ili neki drugi motor.

Subaru Rex Boost Gear Concept je suptilniji od Crosstreka, što je i razumljivo jer je riječ o gradskom SUV-u. Ipak, dodaci na konceptu izgledaju impresivnije od onih koji su već dostupni u paketima dodataka. Subaruova verzija Toyota Raizea i blizanca Diahatsu Rockyja je dobila novi set crnih felgi s Yokohama Geolander gumama, blataricama, aluminijskim pragovima, krov je crne boje, a karoserija ima mat završnu obradu.

Produkcijski Subaru Rex je dostupan s atmosferskim 1,2-litarskim motorom koji razvija 80 KS i čija se snaga prenosi na prednje točkove preko CVT mjenjača. Koncept bi mogao imati snažniji 1,0-litarski turbobenzinski motor i pogon na sva četiri točka dostupan u gotovo indentičnom Toyotinom modelu Raize.

Više detalja će biti otkriveno tokom sajma.

Vezani članci